news 24/7

ΙΣΤΟΡΙΑ

Βαλέρι Λεγκάσοφ: Ο Σοβιετικός που έσωσε τον κόσμο από το Τσερνόμπιλ

Βαλέρι Λεγκάσοφ: Ο Σοβιετικός που έσωσε τον κόσμο από το Τσερνόμπιλ

Η σειρά Chernobyl καταγράφει τον όλεθρο αλλά και την τιμιότητα του ανθρώπου που στάθηκε με πυγμή μπροστά στους κυβερνητικούς και τους έπεισε για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η αποκατάσταση της τιμής ενός ήρωα.

Τσερνόμπιλ: Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη και η θεωρία συνωμοσίας

Τσερνόμπιλ: Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη και η θεωρία συνωμοσίας

Στην Ελλάδα η είδηση μεταδόθηκε από το νυχτερινό δελτίο της Κρατικής Τηλεόρασης, το οποίο περιλάμβανε εικόνες από την επίσημη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος της σοβιετικής Ένωσης. Μια θεωρία συνωμοσίας επαναφέρουν οι Ρώσοι.

Στιγμιότυπο από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944, στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου

Απόβαση στη Νορμανδία: Πως ο καιρός "ξεγέλασε" τους Γερμανούς - Μια άγνωστη ιστορία

Η απόβαση της Νορμανδίας έγινε βάσει καιρικών παραγόντων. H επιχείρηση των αλεξιπτωτιστών μπορούσε να γίνει μόνο όταν το φεγγάρι ήταν γεμάτο. Πώς οι σύμμαχοι έκαναν σωστές προγνώσεις.

Chernobyl: Η άγνωστη ιστορία του μαύρου Ρώσου στρατιώτη στον πυρηνικό όλεθρο

Chernobyl: Η άγνωστη ιστορία του μαύρου Ρώσου στρατιώτη στον πυρηνικό όλεθρο

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναδεικνύουν σήμερα τη σχεδόν άγνωστη ιστορία του Ρώσου πολίτη ονόματι Igor Anatolyevich Khiryak ο οποίος γεννήθηκε το 1967 και μετείχε στο μηχανοκίνητο τάγμα που έσωσε πολίτες στο Πρίπυατ της σημερινής Ουκρανίας.

Ο Βρετανός Frank Mouque ποζάρει για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία. Ο Mouque που δεν μπορεί να ακούσει καλά πια και που χρειάστηκε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μίντια να τις διαβάζει, ήταν σκαπανέας και δεκανέας στο Βασιλικό Σώμα Μηχανικών. Την ημέρα της απόβασης προσγειώθηκε στην παραλία Sword κουβαλώντας 21 κιλά εκρηκτικών για να ανατινάξει τους πόλους των τηλεγραφημάτων.

Απόβαση Νορμανδίας: Πολέμησαν τον Ναζισμό και κοιτάνε τον φακό 75 χρόνια μετά

Μπορεί σήμερα τα χέρια τους να τρέμουν, η φωνή τους να βγαίνει με δυσκολία, να περπατάνε με τη βοήθεια αναπηρικής καρέκλας, αλλά πριν από 75 χρόνια ήταν νέοι άντρες, αρκετοί από αυτούς έφηβοι, δυνατοί και έτοιμοι να πάνε στον πόλεμο, στις 6 Ιουνίου του 1944, στην απόβαση της Νορμανδίας.

ΒΕΡΓΙΝΑ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

8 Νοεμβρίου 1977: Όταν ο Μ. Ανδρόνικος ανακάλυψε τον τάφο του Φιλίππου Β

Ο Θανάσης Κρεκούκιας και η εκπομπή "Μια χρονιά κι έναν καιρό" στον News 24/7 στους 88,6 ξεδιπλώνει το ιστορικό 1977, έτος που έγινε μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα στην Ελλάδα.

Πούτιν και Στάλιν

Το ρωσικό τρίγωνο του θανάτου που ενώνει Πούτιν και Στάλιν

Γιατί ο Πούτιν και ο Στάλιν θέλουν το ίδιο κομμάτι πίτσα; Αφήνοντας κατά μέρους τις συνοριακές γραμμές των εθνών κρατών, ο χάρτης που αντίκριζε ο Ιβάν ο Τρομερός πριν μισή χιλιετία, είναι ο ίδιος με αυτόν που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντικρίζει σήμερα.

Ο Θρόνος του Ξέρξη

Ο Θρόνος του Ξέρξη: Το οχυρό - παρατηρητήριο από όπου παρακολούθησε τη συντριβή του στόλου του

Το υψηλό σημείο στο όρος Αιγάλεω, από όπου ο Πέρσης αυτοκράτορας, Ξέρξης, είδε 200 από τα πλοία του να βουλιάζουν και χιλιάδες άνδρες του να πνίγονται στα νερά του Σαρωνικού. Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την ομάδα Up Drones.

28 Μαρτίου 1871: Παρισινή Κομμούνα - Όταν η εργατική τάξη πήρε την εξουσία

28 Μαρτίου 1871: Παρισινή Κομμούνα - Όταν η εργατική τάξη πήρε την εξουσία

Ο αντίκτυπος της Παρισινής Κομμούνας έφθασε και στην Ελλάδα. Το σύνολο των αθηναϊκών εφημερίδων της εποχής τάχθηκε εχθρικά εκτός από μία εφημερίδα. Ποιος ήταν ο Έλληνας που πρωτοστάτησε στην επανάσταση της εργατικής τάξης.

Όταν οι Βίκινγκς κατέλαβαν το Παρίσι με 120 πλοία και 5.000 άνδρες

Όταν οι Βίκινγκς κατέλαβαν το Παρίσι με 120 πλοία και 5.000 άνδρες

Ο Ράγκναρ Λόντμπροκ αποτελούσε την "κατάρα" της μεσαιωνικής Αγγλίας και Γαλλίας. Πολιόρκησε τα βασίλεια της Αγγλίας Νορθούμπρια και Ουέσσεξ, ενώ κατακρεούργησε τους Φράγκους στην πολιορκία του Παρισιού.

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Οι "σκοτεινές ώρες" του 1821 - Η Επανάσταση, οι εμφύλιοι και η μετάνοια στα πεδία των μαχών

Διαφορετικές πτυχές της Επανάστασης και της δράσης κορυφαίων μορφών της, όπως της περιγράφει ο καθηγητής Ιστορίας στη Σχολή Ικάρων, Κωνσταντίνος Λαγός.

Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

25η Μαρτίου: Η σκληρή και άγνωστη πτυχή του 1821 - Οι ιστορίες των τραυματιών και των λιμοκτονούντων

Οι προτεραιότητες κατά τη διεξαγωγή του αγώνα του 1821 εστιάστηκαν στην κάλυψη των στρατιωτικών και δημοσιονο­μι­κών αναγκών και ελάχιστα στην αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας υγείας, υγειονομικής περίθαλψης και ιατροκοινωνικής πρόνοιας - Οι σοκαριστικές περιγραφές.