Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαι κατά των καταλήψεων, αλλά…

Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαι κατά των καταλήψεων, αλλά…
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταλήψεις για το Μακεδονικό παρατηρώντας ότι «με ποιο ηθικό δικαίωμα κρίνετε τώρα; Εσείς έχετε πει στους μαθητές ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν καταλήψεις και να βρίζουν τους πολιτικούς».

«Εγώ δεν χαρίζω τους μαθητές στην Χρυσή Αυγή, όπως πάτε να κάνετε εσείς» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή απαντώντας στην «πρόκληση» από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ να πάρει θέση για το κύμα εθνικιστικών καταλήψεων ανά την χώρα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

Ο Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από θέση αρχής είναι εναντίον της κατάληψης ως μέσο πάλης, παρατήρησε όμως ότι ανάμεσα στους καταληψίες «μπορεί να είναι και πολλά παιδιά ευαίσθητα για τα σύνορα της Μακεδονίας».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει στηρίξει καταλήψεις με αιτήματα κοντά στην ιδεολογική του ταυτότητα ουσιαστικά διαχωρίζοντας τις καταλήψεις σε «καλές» και «κακές». «Με ποιο ηθικό δικαίωμα κρίνετε τώρα; Εσείς έχετε πει στους μαθητές ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν καταλήψεις και να βρίζουν τους πολιτικούς» σημείωσε ο Άδ. Γεωργιάδης και παρατήρησε ότι πρέπει να διδάξουμε στους «ευαίσθητους» μαθητές ότι «δεν υπερασπίζονται την πατρίδα υβρίζοντας την Δημοκρατία, αλλά υπερασπίζοντας την Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδ. Γεωργιάδης στο παρελθόν είχε υποστηρίζει σχετικά με τους καταληψίες μαθητές ότι «τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα», καθώς κι ότι «οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία, τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική».

Όλ. Γεροβασίλη: Όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν

«Πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων» υπογράμμισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας για «ολίσθημα» της ΝΔ.

«Να μην δίνουμε «φύλλο συκής» στην ακροδεξιά και στα τάγματα εφόδου, να είμαστε πολύ προσεκτικοί μην αφήσουμε το αυγό του φιδιού να σπάσει» προέτρεψε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Να μείνουν μακριά οι νοσταλγοί της Χούντας από μαθητές και σχολεία» ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «οι φασίστες κηρύττουν το μίσος στους λαούς και διευκολύνουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αξιοποιούν τον εθνικισμό για την προώθηση των σχεδιασμών τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα