Άδωνις Γεωργιάδης σε διχαστικό παραλήρημα: “Οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα”

Άδωνις Γεωργιάδης σε διχαστικό παραλήρημα: “Οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα”

Σκληρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έκανε λόγο για "άχρηστους, ανεπρόκοπους Αριστερούς" που δεν θέλουν τον καπιταλισμό στη χώρα.

Νέο “υψηλό” χτύπησε η δεξιόστροφη γραφικότητα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αυτή τη φορά σε ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή των Fund Managers Awards 2022. Θέλοντας να στηρίξει την άποψή του ότι ο καπιταλισμός “διώκεται” στη χώρα μας από τους αριστερούς επειδή είναι “ανεπρόκοποι”, χρησιμοποίησε και… γλωσσολογικά παραδείγματα, επικαλούμενος το γνωστό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, LIDDELL & SCOTT σε ένα άλμα λογικής που μόνο ένας πολιτικός σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη θα μπορούσε να κάνει.

Τι ακριβώς είπε ο υπουργός σε ένα άκρως διχαστικό παραλήρημα; Με δικά του λόγια:

“Οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα. Δεν μπορούν να κάνουν πράγματα της προκοπής. Ξέρετε η ελληνική γλώσσα που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT – είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο – δεν είναι δικό μου, αυτό που θα σας πω δεν είναι δικό μου, είναι LIDDELL & SCOTT, το νούμερο 1 λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη. Σε όποιο πανεπιστήμιο του κόσμου να πάτε να μάθετε αρχαία ελληνικά, αυτό το λεξικό θα δείτε. Αν πάτε στη λέξη “δεξιός” – κάνε το πείραμα να το δεις – δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. “Αριστερός”: μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός. Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά, αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός”.

Στην ομιλία του αποδοκίμασε μάλιστα τη χρήση της λέξης “βουλεύτρια”, παρότι όπως είπε έχει “μεγάλη ανοχή στον αυτοπροσδιορισμό”. Μεταξύ άλλων έκανε πάλι λόγο για την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, την οποία έχει επικαλεστεί πολλάκις στο παρελθόν, για να ρίξει πάνω της όλα τα δεινά του τόπου. “Για κάθε πρόβλημα της χώρας η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει την ευθύνη”, έχει πει άλλωστε ο υπουργός σε παλαιότερη εμφάνισή του, εξηγώντας: “Η Ελλάδα έχει ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη γιατί η Αριστερά, διαχρονικά, εμπόδισε όλα τα έργα προόδου. Γιατί είστε καταστροφείς της χώρας. Ο,τι πάει να γίνει καλό, πάτε και το μπλοκάρετε. Μια ζωή, μια ζωή γκρινιάζετε, μια ζωή σταματάτε τα έργα και μετά μας κάνετε και κριτική. Εάν δεν υπήρχε καθόλου Αριστερά στην Ελλάδα, θα είχαμε φθηνό ρεύμα. Θάχαμε κάνει όλα τα έργα”. Για κάθε αποτυχία του συστήματος δηλαδή που κυβερνά από τη Μεταπολίτευση και μετά, φταίει το “άλλο” αφήγημα.

Δεν προκαλούν λοιπόν ιδιαίτερη έκπληξη οι παραπάνω -οπαδικού επιπέδου- δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, αν και απ’ ό,τι φαίνεται, ο απλός λαός, ο κόσμος δηλαδή που πάει στη λαϊκή και προσπαθεί να επιβιώσει στα απόνερα του ακραίου καπιταλισμού που εφαρμόζει μια κυβέρνηση σαν αυτή της ΝΔ, έχει άλλη γνώμη.

Ιδού και τα πλάνα από το πρόσφατο πέρασμα του υπουργού από την αγορά του Κολωνού.

Η αντίδρασή του, δε, στο “Bella ciao”, το τραγούδι που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με τον αντιφασιστικό αγώνα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τον αγώνα ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής του προέλευσης-βάσης.

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ανακοίνωση για τα παραπάνω εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας:

“Δεν προξενεί εντύπωση που ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική χαρακτηρίζοντας τους αριστερούς «απαίσιους, άχρηστους, ανεπρόκοπους και γρουσούζηδες». Αυτός ήταν πάντα, ένας μισαλλόδοξος, διχαστικός ακροδεξιός.

Αυτό που ξεπερνάει όμως κάθε όριο είναι ότι αποκάλεσε τους Έλληνες πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δε καταλαβαίνουν τι τους γίνεται επειδή δεν τον χειροκροτούν που τους έχει ρημάξει με την αισχροκέρδεια. 

Το ερώτημα είναι σαφές: 

Η θέση του κ. Γεωργιάδη που προσβάλει μια ολόκληρη κοινωνία είναι η επίσημη θέση της ΝΔ; Συμφωνεί μαζί του ο κ. Μητσοτάκης;”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα