Άδωνις προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: “Φασίστες πραγματικοί είστε”

Άδωνις προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: “Φασίστες πραγματικοί είστε”
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Eurokinissi

Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοφανή σε τόνο παρέμβαση του αντιπρόεδρου της ΝΔ στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης - Ο Άδ. Γεωργιάδης ανάλωσε την ομιλία του στην υπόθεση Novartis και στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

“Εσείς μιλάτε για φασίστες; Φασίστες πραγματικοί είστε” τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα κι οι τόνοι ανέβηκαν, κάτι ασυνήθιστο για την συγκεκριμένη Επιτροπή. Ο Άδ. Γεωργιάδης ανάλωσε την ομιλία του για τις διατάξεις του Συντάγματος για την Δικαιοσύνη μόνο στην υπόθεση Novartis και στην αντιπαράθεσή του με την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το ζήτημα του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη εν μέσω επιθέσεων κι απειλών προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αν είμαστε εμείς φασίστες, εσείς τι είσαστε; Ναζιστής;” αναρωτήθηκε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας επισήμανε ότι “δεν ξέρετε τι είναι φασισμό φαίνεται, γιατί είσαστε μέσα του. Το να κάνετε τέτοιες επιθέσεις δείχνει το ποιόν σας”. Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι χαρακτήρισε “φασίστες” τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στην αντίληψη ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας πρέπει να μιλούν περισσότερο από τους βουλευτές της μειοψηφίας.

Γ. Κατρούγκαλος: Στα όρια του κωμικού να ζητούμε από τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε ότι “είναι στα όρια του κωμικού να ζητούμε από τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει” και του καταλόγισε “παρειδωλία κι αποφαίνεια”. Ο Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο Γ. Κατρούγκαλος τον χαρακτήρισε “κωμικό και σχιζοφρενή” κι αναρωτήθηκε “το να μιλά για Δημοκρατία ένας που δηλώνει Κομμουνιστής τι είναι;” Ο Γ. Κατρούγκαλος ανταπάντησε ότι “αυτός που θέλει να αλλάξει τους θεσμούς για να αποκλείσει πολιτικούς του αντιπάλους είναι αυτός που δεν πιστεύει στην Δημοκρατία”.

Ν. Παρασκευόπουλος: Ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη η πρωτοφανής επίθεση στην Ελ. Τουλουπάκη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης Νίκος Παρασκευόπουλος επέκρινε το “πρωτόγνωρο” κι “ανάρμοστο” για την Επιτροπή ύφος και γλώσσα του Άδ. Γεωργιάδη, αλλά και την “πρωτοφανή επίθεση” του Άδ. Γεωργιάδη κατά της Ελ. Τουλουπάκη κάνοντας λόγο για “ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη”. Παράλληλα, ο Ν. Παρασκευόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες του Άδ. Γεωργιάδης ότι έκανε bullying στον Μάκη Βορίδη όταν του έκανε παρατηρήσεις για τις αναφορές του στην υπόθεση Novartis.

Ο Άδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την Ελ. Τουλουπάκη ότι είναι πολιτικό πρόσωπο, καθώς διορίστηκε στην θέση της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλο και περιέγραψε τις κατά την γνώμη του παρανομίες της εισαγγελέως κατά την διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και την εμπλοκή του Ν. Μανιαδάκη.

Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι μέσω του Συντάγματος πρέπει να αναζητηθεί “ασφαλιστική δικλείδα” ώστε “οποτεδήποτε έρθουν στην εξουσία άθλιοι άνθρωποι σαν κι εσάς δεν θα μπορούν να φέρουν σε κίνδυνο την Δημοκρατία”.

“Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να σας αποδείξω ότι το άρθρο 86 μια χαρά μπορεί να κλείσει μέσα υπουργούς και πρωθυπουργούς”.

Ο Άδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι “οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες αλλάζουν” και σημείωσε ότι “έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να σας αποδείξω ότι το άρθρο 86 μια χαρά μπορεί να κλείσει μέσα υπουργούς και πρωθυπουργούς, θα δείτε πώς δεν θα γλυτώσει κανένας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα