Αφιέρωμα στη Δούρου: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά

Oath ceremony of the new Regional Authority of Attica on August 27, 2014 /             27  2014
Oath ceremony of the new Regional Authority of Attica on August 27, 2014 / 27 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Αφιέρωμα στην περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου φιλοξενεί το γαλλικό περιοδικό Marianne

Ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας της Γαλλίας, το Marianne, αφιερώνει στο τελευταίο τεύχος του δισέλιδο άρθρο στις δραστηριότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, με τον τίτλο: "Ελλάδα: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά".

"Η Ρένα Δούρου, του ελληνικού αντιφιλελεύθερου κόμματος, βρίσκεται στα ηνία της Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης της χώρας. Κανείς δεν διευκολύνει το έργο της. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά και βούληση, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης κατορθώνει σημαντικά πράγματα με τη μικρή της ομάδα. Και κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες. Μια Περιφερειάρχης που την περίμεναν στη γωνία… αλλά που μέχρι σήμερα έχει κάνει μια άψογη διαδρομή" γράφει ο απεσταλμένος του περιοδικού στην Αθήνα, Alain Léauthier.

Το άρθο σημειώνει ότι η Ρένα Δούρου ασχολήθηκε λοιπόν με τα πιο πιεστικά προβλήματα και αντιμετώπισε τις πιο επείγουσες καταστάσεις. "Για παράδειγμα αποκατέστησε το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά που το στερούνταν εδώ και μήνες λόγω απλήρωτων λογαριασμών, μέτρο που αμέσως η Δεξιά έσπευσε να χαρακτηρίσει 'προεκλογικό και δημαγωγικό'. Ή κατάφερε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι σε όλη την Περιφέρεια κατά τους φοβερούς κατακλυσμούς του περασμένου Οκτωβρίου".

"Παράλληλα ασχολήθηκε με ορισμένα ζητήματα μακράς πνοής" αναφέρει ο Léauthier και προσθέτει: "Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της ήταν το πρόβλημα που σχετίζεται με τις συνθήκες διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, η οποία συχνά λαμβάνει χώρα παραβιάζοντας τις περισσότερες ευρωπαϊκές οδηγίες. Η επίσκεψή της στη χωματερή της Φυλής, στα δυτικά της Αθήνας προκάλεσε αίσθηση και έφερε τη στήριξη πολλών επιτροπών κατοίκων που αγωνίζονται για το κλείσιμό της (…)Βέβαια προς το παρόν η χωματερή εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά η κυρία Περιφερειάρχης ακύρωσε ένα σχέδιο του προκατόχου της, εξόχως επικερδές για τις μεγάλες εταιρίες που μοιράζονται τις κερδοφόρες μπίζνες των απορριμμάτων".

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην επιφυλακτικότητα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωκράτες, τονίζοντας πως παρόλα αυτά, τον Δεκέμβριο, οι Βρυξέλλες ενέκριναν το νέο σχέδιο (σσ: το ΠΕΠ Αττικής). "Μια νίκη για τη Ρένα Δούρου και τη μικρή αφοσιωμένη ομάδα που εργάζεται στο πλευρό της, αλλά ίσως και ένδειξη πιθανών μελλοντικών συμβιβασμών σε «εθνικά» θέματα".

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network