Συρίγος: Ο Ερντογάν βγαίνει “τσαλακωμένος” από τις δημοτικές εκλογές

Συρίγος: Ο Ερντογάν βγαίνει “τσαλακωμένος” από τις δημοτικές εκλογές
Ο Άγγελος Συρίγος Eurokinissi

Τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών σχολίασε στο σταθμό μας ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

“Σε γενικές γραμμές, εκτός από τα αστικά κέντρα, ο Ερντογάν κρατάει τις δυνάμεις του. Υπ’αυτή την έννοια είναι κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή. Βγαίνει τσαλακωμένος γιατί είναι σημαντικό ότι έχασε την Άγκυρα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Κωνσταντινούπολη. Τσαλακώνεται η παντοδυναμία του όμως” δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7 στους 88,6, για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

Όπως είπε ο καθηγητής, στη νοτιο-ανατολική Τουρκία επικρατούν οι Κούρδοι, ωστόσο εκτίμησε ότι η χαρά των Κούρδων είναι προσωρινή γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος θα τους αντικαταστήσει με διορισμένους όπως έκανε στο παρελθόν.

Προέβλεψε ότι ο Ερντογάν θα σταματήσει τις κραυγές προς την Ελλάδα αλλά θα κρατάει ψηλά τους τόνους στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σημείωσε επίσης ότι το Συριακό είναι αυτό που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη γειτονική χώρα. “Δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί ο Ερντογάν με τη λογική, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε. Το θέμα της Συρίας είναι υπαρξιακό πρόβλημα για τη Τουρκία. Ο Ερντογάν επικεντρώνεται σε αυτό γιατί δεν έχει και άλλη εκλογκή αναμέτρηση τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Άρα θα μπορέσει να “κρατήσει” τους Τούρκους παρά τα προβλήματα στην οικονομία” τόνισε.

Τέλος υπογράμμισε ότι προβλέπεται να κατεβάσει λίγο τους τόνους σε σχέση και με το Ισραήλ ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το κατά πόσο η Τουρκία θα διεκδικήσει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, διαδικασία στην οποία όπως είπε η Ελλάδα πρέπει να είναι παρών.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα