Αγοραστός: Η χώρα χρειάζεται παραγωγική επανάσταση

Αγοραστός: Η χώρα χρειάζεται παραγωγική επανάσταση
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός Eurokinissi

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εκτίμησε ότι εάν υλοποιηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ε.Ε. "InvestEU", θα προσελκύσει επενδύσεις άνω των 650 δισ. ευρώ.

Την ανάγκη να υπάρξει «παραγωγική επανάσταση» στην Ελλάδα μέσω του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πακέτου, μετά το πακέτο Γιουνκέρ,  στο οποίο θα έχει πρόσβαση η χώρα από το 2020 επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του News 24/7 στους 88,6 «Πολιτικό Μαγειρείο» με την Έλλη Τριανταφύλλου, ο κ. Αγοραστός εκτίμησε ότι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης InvestEU, εάν σχεδιαστεί σωστά και υλοποιηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει επενδύσεις άνω των 650 δισ. ευρώ – που μπορεί να φτάσει και το 1 τρισ. –  με προφανή οφέλη στη δημιουργία νέου πλούτου, νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, περισσότερων και καλύτερων ευκαιριών ειδικά για τη νέα γενιά. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία προκειμένου να αντληθεί το μέγιστο δυνατό των κεφαλαίων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις, για έρευνα, υποδομές κ.ά., μέσω χαμηλότοκων δανείων.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη προτείνει τη δημιουργία κεντρικού κόμβου ενημέρωσης προκειμένου να βοηθηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμαστούν άρτια και έγκαιρα για να αξιοποιήσουν αυτή τη νέα χρηματοδοτική ευκαιρία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα