Αιχμές Πρωτόπαπα για αφορολόγητες πισίνες

Αιχμές Πρωτόπαπα για αφορολόγητες πισίνες

Διαβάστε πως εγκαλεί την κυβέρνηση ο Χρήστος Πρωτόπαπας για την καθυστέρηση στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων

Πυρά εκ των  από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στο οικονομικό επιτελείο  της κυβέρνησης το οποίο κατηγορεί, για καθυστέρηση  στην είσπραξη των  φορολογικών εσόδων.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να ενημερωθεί για για τα έσοδα από τις αδήλωτες πισίνες και την φορολόγηση των offshore εταιρειών .

Επικαλούμενος το φορολογικό νομοσχέδιο του 2010 που επέβαλλε ειδικό φόρο στις off shore, αλλά και νόμο του Ιουλίου του 2011 που επέβαλλε έκτακτη εισφορά για τις πισίνες -δηλωθείσες και αδήλωτες- ζητά να μάθει το ύψος των εσόδων από τις εν λόγω ρυθμίσεις .

"Ενάμιση χρόνο μετά τις αρχικές εξαγγελίες και με δεδομένη την υστέρηση στον τομέα των κρατικών εσόδων, διερωτάται κανείς εύλογα ποια είναι η απόδοση εισπρακτικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν και για τα οποία δόθηκε η εντύπωση ότι θα αποτελούσαν καίρια πλήγματα στη φοροδιαφυγή. Είναι ακόμη πιο εύλογη η απορία τη στιγμή που ακούγονται διάφορα για το ενδεχόμενο νέων μέτρων τα οποία, ακόμη μία φορά, θα πλήξουν κυρίως αυτούς που πληρώνουν με συνέπεια τους φόρους τους και για τους οποίους το βάρος έχει καταστεί δυσβάσταχτο", αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Πρωτόπαπας.

SHARE:

24Media Network