Αινιγματική δήλωση Παπούλια: "Η τελευταία μου χρονιά ως Πρόεδρος"

ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε
 τις ηγεσίες   των Ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Institute (AHI) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Nick Larigakis, American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA)  με επικεφαλής τον Ύπατο Πρόεδρο κ. Anthony Kouzounis, καθώς και τις ηγεσίες  των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων B'nai  Β' rith και Conference of Presidents of the Major Jewish Organizations, στο πλαίσιο της κοινής επίσκεψής τους στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα,Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε τις ηγεσίες των Ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Institute (AHI) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Nick Larigakis, American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) με επικεφαλής τον Ύπατο Πρόεδρο κ. Anthony Kouzounis, καθώς και τις ηγεσίες των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων B'nai Β' rith και Conference of Presidents of the Major Jewish Organizations, στο πλαίσιο της κοινής επίσκεψής τους στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα,Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Για δήλωση - γρίφο έκαναν λόγο πολλά ΜΜΕ την Πέμπτη δίνοντας πολιτικό υπόβαθρο στα λόγια του κ. Παπούλια. Και αν η δήλωση του ίσως εξηγείται, η συνέχεια της από τον Πρόεδρο μάλλον περιπλέκει τα πράγματα

Τις πίτες της Προεδρίας της Δημοκρατίας έκοψε την Πέμπτη ο κ. Παπούλιας.

Λίγο πριν κόψουν τις πίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μία δήλωση στην οποία ανιχνεύθηκε πολιτικό υπόβαθρο. 

"Σας ευχαριστώ πολύ, από καρδιάς, για τη συνεργασία. Θα είναι η τελευταία μου χρονιά ως Πρόεδρος, που κόβω πίτα".

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας πέρασε από τα τραπέζια όπου κάθονταν οι υπάλληλοι της Προεδρίας, οι δημοσιογράφοι, οι υπασπιστές κλπ.

Εκεί όμως ερωτήθηκε από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους:

"Για ποιο λόγο μας χαιρετάτε κ. Πρόεδρε; Αφού και του χρόνου θα κόψετε πίτα".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

"Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, είμαστε όλοι θνητοί. Εγώ θα παραδώσω τον Μάρτιο του 2015 την Προεδρία αλλά, που ξέρετε, μπορεί ο φούρναρης να μην έχει ξύλα…".

"Μήπως βλέπετε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές;", επέμειναν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι όμως δεν έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση:

"Μακάρι να μην έχουμε αναταράξεις γιατί θέλουμε ησυχία, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα".

SHARE:

24Media Network