Αισιόδοξος ο Καμίνης : Θα φθάσουμε σε συμφωνία με τους εταίρους

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συνομιλεί με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Νίκο Βούτση κατα την συναντηση τους την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συνομιλεί με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση κατα την συναντηση τους την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο Bloomberg

Την εκτίμηση, ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους, έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Απέκλεισε τα σενάρια χρεοκοπίας, λέγοντας ότι «δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σενάριο χρεοκοπίας» και ότι «δουλεύουμε σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα φτάσει σε μία συμφωνία με τους πιστωτές και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «κρίσιμες», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της «ότι το 80% των πολιτών δείχνει προσήλωση στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ».

Σε μήνυμα του προς τους δανειστές, ο Γιώργος Καμίνης, αφού δήλωσε ότι «η ελληνική κοινωνία υποφέρει πέντε χρόνια», με την ανεργία να έχει φτάσει περίπου στο 30% και 60% στους νέους, στάθηκε στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν, ζητώντας την υλοποίησή τους, ενώ σημείωσε ότι «οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε την κρίση με ψυχραιμία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα χρειάζεται καινούργια κυβέρνηση, ο δήμαρχος των Αθηνών, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή» και ότι «δεν θα αλλάζουμε κυβέρνηση κάθε μέρα», προσθέτοντας ότι «αυτό που χρειάζεται είναι η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τη βούληση του ελληνικού λαού και, την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι οι ελληνική κοινωνία υποφέρει 5 χρόνια τώρα, από την ύφεση και την ανεργία».

Σε αναφορά του για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν τα διαθέσιμά του στην Τράπεζα της Ελλάδας, σημείωσε ότι «για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διάλογος, να είχαν παρουσιαστεί όλες οι πληροφορίες και να υπήρχαν εγγυήσεις για τα κεφάλαια ώστε να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει», ωστόσο σημείωσε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και έχουμε την ηθική υποχρέωση να το κάνουμε».

Επίσης, χαρακτήρισε την τοπική αυτοδιοίκηση «παράγοντα σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα», λέγοντας ότι «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην Αθήνα, είναι να αποδείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς» με εξορθολογισμό των οικονομικών, βοήθεια των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και «ενδυνάμωση της οικονομίας της πόλης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network