Αίτημα για συνέδριο και κριτική για νεοφιλελεύθερη στροφή από Στυλιανίδη

Αίτημα για συνέδριο και κριτική για νεοφιλελεύθερη στροφή από Στυλιανίδη
Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ με θέμα: «Προτεραιότητες της Ελλάδας στην Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια. Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI eurokinissi

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ ο βουλευτής Ροδόπης άφησε αιχμές για τη συγκυβέρνηση με Βενιζελο- Στουρνάρα αλλά και για νεοφώτιστους, που εγκλώβισαν τη Ν.Δ σε νεοφιλελεύθερη αντίληψη

“Όχι σε μια επικοινωνιακού τύπου Εθνική Συνδιάσκεψη που δε μπορεί να λάβει αποφάσεις, αλλά σε ένα Έκτακτο Συνέδριο ανοιχτό για όλα τα θέματα”, ζήτησε να πάει η Νέα Δημοκρατία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ασκώντας έντονη κριτική.

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο βουλευτής Ροδόπης κάλεσε καταρχήν άπαντες να διερωτηθουν: “Η Ν.Δ. όπως είναι σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, έχοντας χάσει με 8,5 μονάδες διαφορά από ένα κόμμα της «ακραίας αριστεράς», όπως έλεγαν κάποιοι, διαθέτοντας τη μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα από το 1974, εγκλωβισμένη σε μια περίεργη ακινησία εδώ και ένα μήνα, χωρίς να έχει διατυπώσει ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς να έχει δρομολογήσει την παραμικρή αλλαγή σε πρόσωπα, πολιτικές και νοοτροπίες, χωρίς να έχει συνομιλήσει με τη βάση της, μπορεί να πείσει κανέναν;”

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά του είπε: “Κύριε Πρόεδρε, Προσωπικά δε θέλω να σας αδικήσω γιατί γνωρίζω ότι το 2012, παρά την κλονισμένη υγεία σας, σηκώσατε μεγάλο βάρος και παλέψατε με επιμονή και πείσμα για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Έχετε όμως ποτέ σκεφθεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τη χώρα, αλλά και για την παράταξη αν ήμαστε πιο μετριοπαθείς και εγκρατείς πριν το 2012 στον αντιμνημονιακό μας λόγο και πιο διεκδικητικοί και ρεαλιστές μετά το 2012 στη σχέση μας με τους δανειστές και εταίρους; Έχετε σκεφθεί πόσο μας στοίχισε σε κοινοβουλευτική δύναμη, σε πολιτική απήχηση και σε διεθνή αξιοπιστία εκείνη η μετατόπιση;”

Σχολίασε επίσης ότι: “Σε μια δύσκολη εθνική και οικονομική συγκυρία, παραδώσαμε τη διαχείριση της σχέσης μας με την Ευρώπη και τον Κόσμο στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Στουρνάρα.”

Ο κ.Στυλιανίδης σημείωσε ότι οι βουλευτές της Ν.Δ κλήθηκαν να εφαρμόσουν “ σκληρές, ανάλγητες και συχνά άδικες κοινωνικά πολιτικές που κλόνισαν ακόμα και τον αξιακό κώδικα της παράταξης, απομακρύνοντάς μας από το Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό”, αναφερόμενος ειδικότερα σε μικροομολογιούχους, ΕΝΦΙΑ, οριζόντιες περικοπές και διακηρυγμένες απολύσεις, αυξημένους φόρους.

“Ο φανατικός τρόπος που κάποιοι νεοφώτιστοι υπερασπίστηκαν αυτά τα έκτακτα μέτρα δημιούργησε την πεποίθηση της μονιμότητας και μας εγκλώβισε στη συνείδηση των πολιτών σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη και νοοτροπία που μας αποξένωσε απ’ την κοινωνία” πρόσθεσε.

“Πήραμε διαζύγιο απ’ τη μεσαία τάξη και καταστρέψαμε παραδοσιακές αλλά και νέες δυναμικές μας συμμαχίες”, ανέφερε επίσης ο κ.Στυλιανίδης, καταλήγοντας: “Βιαστήκαμε να πανηγυρίσουμε την έξοδό μας από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, χωρίς προηγουμένως να έχουμε συμφωνήσει το χρόνο και τον τρόπο με τους εταίρους μας, κι έτσι οδηγηθήκαμε σε πρόωρο εκλογικό αδιέξοδο που έφερε στην κυβέρνηση μια λαϊκίστικη, ανέτοιμη και υψηλού ρίσκου Συνισταμένη Παράταξη της Αριστεράς.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα