Έλενα Ακρίτα: Να στηριχτεί το έργο του σχολείου των φυλακών Αυλώνα

Διαβάζεται σε 2'
Έλενα Ακρίτα: Να στηριχτεί το έργο του σχολείου των φυλακών Αυλώνα

To κατώφλι του σχολικού συγκροτήματος στις φυλακές Αυλώνα πέρασε την Τρίτη η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα.

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα στο σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου Πέτρο Δαμιανό.

Χάρη στις πολυετείς, άοκνες προσπάθειες του διευθυντή και του εκπαιδευτικού προσωπικού, η σχολική δομή των Φυλακών Αυλώνα είναι η μοναδική στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα όπου λειτουργούν τμήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, δημόσιο ΙΕΚ και ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα φοίτησης από τους εκατοντάδες κρατούμενους.

Η Έλενα Ακρίτα ξεναγήθηκε στις αίθουσες του σχολείου, που έχουν όλες ονόματα Ελλήνων λογοτεχνών και είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, και συνομίλησε με μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, που, αξίζει να σημειωθεί, έχουν επιλέξει οι ίδιοι να εργαστούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μάλιστα, κάθε χρόνο, ο κ. Δαμιανός και οι συνάδελφοί του σχεδιάζουν εκτός των μαθημάτων και προαιρετικά προγράμματα μουσικής, λογοτεχνίας, χορού, εικαστικών κ.ά.

Η κ. Ακρίτα συνεχάρη το προσωπικό και τον διευθυντή του σχολείου για την αφοσίωσή τους στην εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των έγκλειστων νέων και υποσχέθηκε ότι με την κοινοβουλευτική της δράση θα βρίσκεται στο πλευρό τους, αλλά και θα εργαστεί για την αναβάθμιση και επέκταση των σχολείων στις φυλακές όλης της χώρας.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση και με τον διευθυντή του Καταστήματος, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις κραυγαλέες ελλείψεις σε σωφρονιστικό προσωπικό.

Λιγότερο από το 25% των οργανικών θέσεων του Καταστήματος Κράτησης είναι στελεχωμένες, καθιστώντας δυσχερή και εξαντλητική για το προσωπικό τη λειτουργία της φυλακής. Είναι εξάλλου παραπάνω από προφανή τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν, τόσο για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και για τους νεαρούς κρατούμενους.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα υπάρχει και μόνιμη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Συνολικά, πρόκειται για ελλείψεις που καταδεικνύουν κυβερνητική αδιαφορία για την οποία θα υπάρξει κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα