Ακρίτα στη Βουλή: Υπάρχει κυβερνητική πρόθεση κουκουλώματος

Διαβάζεται σε 2'
Ακρίτα στη Βουλή: Υπάρχει κυβερνητική πρόθεση κουκουλώματος
INTIME

Η Ελενα Ακρίτα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών από το βήμα της Βουλής.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία της Ελενας Ακρίτα στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη.

Η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε αρχικά την προκλητική αλαζονεία, την έπαρση και το αίσθημα ιδιοκτησίας για τη χώρα και τους θεσμούς της που επιδεικνύουν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας από τον Μάκη Βορίδη μέχρι τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως και την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσχηματική παραίτηση του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή που τη διαδέχτηκε η άμεση επανεκλογή του στην εκλογική του περιφέρεια. Με τον Πρωθυπουργό άβουλο παρατηρητή αυτής της εξευτελιστικής διαδικασίας και ανήμπορο να αναγκάσει τον κ. Καραμανλή σε πραγματική αποχώρηση από την πολιτική.

Η Έλενα Ακρίτα θύμισε την καταδίκη ορόσημο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών και κράτους δικαίου, καταδίκη πρωτοφανής σε 45 χρόνια συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τι θα έλεγαν οι παπαγάλοι σας αν αυτό είχε συμβεί με άλλη κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για εθνική χαίνουσα πληγή, για εθνικό λυγμό που συνεχίζει να προκαλεί η τραγωδία των Τεμπών. Ένα τέτοιο συλλογικό τραύμα η κυβέρνηση επέλεξε να το διαχειριστεί με αναίδεια, με παχύδερμη αδιαφορία και προκλητική πρόθεση κουκουλώματος. Που ξεκίνησε μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, αμέσως μετά την καταστροφή, όταν το αίμα ήταν ακόμα ζεστό.

«Μαζευτήκανε πολλά», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα, όλο και λιγότεροι θα είναι περήφανοι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που στελέχη αυτή της κυβέρνησης θα ήθελαν να επιβάλλουν σε μητέρες σαν τη Μαρία Καρυστιανού ή τη Μάγδα Φύσσα ακόμα και το πώς θα πενθούν και πώς θα αγωνίζονται για δικαιοσύνη.

«Εδώ που ήρθατε είστε απολογούμενοι, είστε κατηγορούμενοι» είπε η Έλενα Ακρίτα απευθυνόμενη στα έδρανα της πλειοψηφίας. «Σήμερα ή αύριο θα λογοδοτήσετε και είμαστε ακόμα στην αρχή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα