Παπαρήγα: "Ψευδαίσθηση" ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-76η ΔΕΘ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-76η ΔΕΘ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ MOTIONTEAM

Κάλεσμα σε "οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων" απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα. Επίθεση σε κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τι απάντησε για τις απολύσεις στον 902

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι "η χρεοκοπία για το λαό δεν είναι ίδια με τη μερική χρεοκοπία του κεφαλαίου", σημειώνοντας πως "το κεφάλαιο αντιδρά με συγχωνεύσεις και συμπράξεις".

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, επισήμανε ότι υφίσταται και το στοιχείο του εκβιασμού, αλλά και κίνδυνος πραγματικός στάσης πληρωμών.

"Σημασία έχει να αντιδράσει ο λαός. Αν έχουμε μια στάση πληρωμών η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση να φτάσει η φωνή μας μέχρι τις Βρυξέλλες", τόνισε.

"Οι δικοί τους άνθρωποι"

Χαρακτήρισε "ουτοπία" και "ψευδαίσθηση" την αντίληψη ότι μια κυβέρνηση που "δεν έχει στα χέρια της την οικονομία" μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση, ενώ ανέφερε ότι σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας, ή "ψευδεπίγραφης κυβέρνησης αριστερών δυνάμεων", λειτουργούν ως "υποκατάστατα ελπίδας".

"Λέει ο κ. Σαμαράς θα διαπραγματευτώ. Λέει ο κ. Τσίπρας θα διαπραγματευτώ καλύτερα. Τα ίδια και η κ. Μπακογιάννη. Και γιατί θα πεισθεί η Ε.Ε. με μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Αν ήταν θα είχε πειστεί με τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, που είναι και δικοί τους άνθρωποι", σημείωσε.

Για τις απολύσεις στον 902

Αναφερόμενη στις απολύσεις στον 902 ανέφερε ότι ήταν αποκύημα τις κρίσης, καθώς το ΚΚΕ αδυνατούσε να πληρώσει τους υπάρχοντες εργαζομένους.

Απαντώντας στις καταγγελίες των εργαζομένων για άθλια συμπεριφορά από την ηγεσία του κόμματος, η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι κρατάει επιφυλακτική στάση καθώς υπάρχει περίπτωση οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να είναι μέλη άλλων κομμάτων.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν κατήγγειλαν αυτή τη συμπεριφορά όταν απολύθηκαν, αλλά το θυμήθηκαν 7 μήνες μετά και έκανε λόγο για "συγκεντρώσεις 10 ατόμων" έξω από τον Περισσό.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ ήταν πολύ προσεκτικό με όσους εργαζόμενους δεν ανήκαν ιδεολογικά στο κόμμα, ακριβώς για να μην δοθούν αφορμές, ωστόσο εξέφρασε τη συμπαράστασή της, καθώς οι άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους.

SHARE:

24Media Network