Αλέξης Χαρίτσης: Ο Οικονόμου απέρριψε για ακόμη μια φορά μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Οικονόμου απέρριψε για ακόμη μια φορά μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα
Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την άρνηση της κυβέρνησης να επανεξετάζει ως σχέδιο Β και τη μείωση στο ΦΠΑ σχολίασε με ανάρτησή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας για το μέτρο κατά της ακρίβειας, “καλάθι του νοικοκυριού“, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν επανεξετάζει ως σχέδιο Β και τη μείωση στο ΦΠΑ.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως ο μείωση του ΦΠΑ θα έδινε ουσιαστική ανάσα στους καταναλωτές, ωστόσο για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση απορρίπτει τη συγκεκριμένη πρόταση, καλώντας τον μάλιστα να απαντήσει στους εργαζόμενους πώς βγάλουν και αυτόν τον μήνα αντί να ειρωνεύεται την αντιπολίτευση.

“Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για ακόμη μία φορά μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα που θα έδινε ουσιαστική ανάσα στους καταναλωτές. Αντί να ειρωνεύεται την αντιπολίτευση, ας απαντήσει στους εργαζόμενους που η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί κατά 40% πώς θα βγάλουν και αυτό τον μήνα”, έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ερωτηθείς σχετικά για τη μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Έχουμε εξηγήσει απολύτως καθαρά ποιος είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί φορολογικά εργελαία στην προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωρισμού. Όποιος το εισηγείται αυτό -πέρα από ότι η μείωση του κόστους δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσει στον καταναλώτη- πρέπει να εξήγησει, τα δισ. που θα λείψουν από τα κρατικά έσοδα πως θα τα συμπληρώσουν; Ποιους φόρους θα αυξήσουν; Ή να βγει η χώρα με αυτό το περιβάλλον επιτοκίων να αναζητήσει δανεικά στις αγορές;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα