Αλέξης Γεωργούλης: Συνεδρίασε η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του

Διαβάζεται σε 2'
Αλέξης Γεωργούλης: Συνεδρίασε η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του
Ο Αλέξης Γεωργούλης EUROPEAN PARLIAMENT

Απών από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε η άρση ή μη της ασυλίας του, ήταν ο Αλέξης Γεωργούλης. Πότε αναμένεται τελική απόφαση.

Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, Τρίτη (23/5), στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό από την Ελένη Χρονοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί να είναι παρών στην ακρόαση, ωστόσο με επιστολή του γνωστοποίησε ότι θα απέχει.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μόνο δηλαδή με την παρουσία των ευρωβουλευτών της αρμόδιας Επιτροπής. Όπως αναφέρει το Open, έγινε μια πρώτη συζήτηση, ωστόσο η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εντός του επόμενου διμήνου.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία μόνο μετά την άρση της ασυλίας.

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα