Υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αλέξης Γεωργούλης
Ο Αλέξης Γεωργούλης European Parliament

Με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος στις ευρωπαϊκές εκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωσή του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ανακοίνωσε την Πέμπτη την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε, συμπορεύεται με το “Πράσινο Κίνημα”. “Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Είναι στιγμή να αναγνωρίσουμε τη σύνδεση μεταξύ πολιτισμού, περιβάλλοντος και καινοτομίας και να δράσουμε αναλόγως. Και τώρα με τη συμπόρευσή μου με το πράσινο κίνημα πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη:

Τι ανακοίνωσε το Πράσινο Κίνημα

Το Πράσινο Κίνημα είναι ένα μικρό κόμμα, στο οποίο συμπρόεδροι είναι η Ρία Ακρίβου και ο Κώστας Καλογράνης, πρώην μέλη των Οικολόγων Πράσινων.

Αμέσως μετά τη συμφωνία της καθόδου του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη με το Πράσινο Κίνημα, ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε:

“Καλωσορίζουμε τον Έλληνα Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη στην κοινή μας προσπάθεια για να εκπροσωπηθεί ο πράσινος χώρος στην επόμενη Ευρωβουλή. Το σημαντικό έργο του στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου όπου συμμετείχε είναι βασικό εχέγγυο για την ποιοτική μας συνεργασία σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων. Ενώ το γεγονός ότι κατάφερε να αναδειχθεί στην 1η θέση από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, σε κοινοβουλευτική επίδραση, με βάση τη μέτρηση του BCW Influence Index, το αποδεικνύει περίτρανα.

Καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα”.

Σημειώνεται πως για τη δικαστική υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, σχολίαζε πρόσφατα η ευρωβουλεύτρια Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή: “Γνωρίζω ότι υπήρξε μία καταγγελία αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει δηλαδή κατηγορία αυτή τη στιγμή από τη Δικαιοσύνη. Στην Ευρωβουλή έχουμε ηθοποιούς, τραγουδιστές, εργάτες, οδηγούς φορτηγών. Πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες”.

Σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών εναντίον του για κακοποίηση, έχει γίνει άρση της ευρωκοινοβουλευτικής ασυλίας του ηθοποιού και διαγραφή του από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου δημόσια για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, εκτός από την ανακοίνωση που είχε βγάλει την περίοδο που έγινε γνωστή η υπόθεση. Τότε, είχε χαρακτηρίσει ψευδή και συκοφαντική την εναντίον του καταγγελία, ενώ σημείωνε πως είχε αιτηθεί ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Η καταγγέλλουσα πάντως του Αλέξη Γεωργούλη, Ελένη Χρονοπούλου, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως παρέμεινε στην πολιτική μετά από παραίνεση του Νίκου Ανδρουλάκη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα