Αμανατίδης: Ενημερώθηκαν και οι ευρωπαϊκές χώρες για την παραβίαση των συνόρων

Swearing in ceremony of new government, Athens, Greece on July 18, 2015. /    , ,   18  2015.
Swearing in ceremony of new government, Athens, Greece on July 18, 2015. / , , 18 2015. SOOC

Πέραν των στρατιωτικών μέσων που εστάλησαν στην περιοχή των Ιμίων προς παρακολούθηση των τουρκικών κινήσεων, η χώρα μας προέβη και σε διπλωματικές ενέργειες ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους

Στην Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας  «Πρακτορείο 104,9Fm». Ο κ.Αμανατίδης υπογράμμισε ότι η παραβίαση των χωρικών υδάτων από τη γείτονα αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία, με ετοιμότητα, με νηφαλιότητα και με επαγρύπνηση.

«Έχουν γίνει κινήσεις, ενημερώθηκαν και οι ευρωπαϊκές χώρες για την παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ελπίδα πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας με αιχμή τη δικαστική απόφαση για μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

Παράλληλα, πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό ο κ.Αμανατίδης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της Οικονομίας υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση με το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης.

«Η χώρα μας έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το 2017 ο στόχος για το πλεόνασμα είναι 1,7%. «Έχει σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος, πρέπει η Ευρώπη να τηρήσει, από την πλευρά της, τα συμφωνηθέντα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει εκλογές από τότε που έγινε πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο, το σενάριο της αριστερής παρένθεσης παίχτηκε. Η κυβέρνηση έχει εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι». «Η ΝΔ καταγγέλει την κυβέρνηση που δεν κλείνει την αξιολόγηση, δεν λέει, όμως, τη θέση του για το ΔΝΤ- και αν συμφωνεί με τα παράλογα μέτρα που ζητάει- και από την άλλη δηλώνει πρόθυμος να υπογράψει ό,τι του δώσουν», συμπλήρωσε για να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση θα υπερασπίζεται με όσες δυνάμεις έχει τους αδύναμους πολίτες, όπως φάνηκε και από το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και από τις ρυθμίσεις για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων.

(Φωτογραφία: SOOC)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης σε Τουρκία: Η ελληνική Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα

Οι πολιτικές αντιδράσεις για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

SHARE: