Άμεσα συγκροτείται η Προανακριτική για τα εξοπλιστικά. Ποιοι βουλευτές μετέχουν

Άμεσα συγκροτείται η Προανακριτική για τα εξοπλιστικά. Ποιοι βουλευτές μετέχουν
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η Προανακριτική που θα διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες του Γ. Παπαντωνίου καλείται να υποβάλλει το πόρισμά της έως τις 28 Ιουνίου

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών αναδείχθηκαν σήμερα.

Η προανακριτική επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προκειμένου να αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με απόφαση της Βουλής η Προανακριτική καλείται να καταθέσει το σχετικό πόρισμα της στις 28 Ιουνίου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην Προανακριτική 10 βουλευτές, οι: Θ. Δρίτσας, Χρ. Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σ. Μπαλλής, Γ. Ντζιμάνης, Ν. Ξυδάκης, Γ. Παπαφιλίππου, Ν. Παρασκευόπουλος, Κ. Παυλίδης και Γ. Τσόγκας.

Από τη ΝΔ θα μετέχουν 5 βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Θ. Δαβάκης, Αν. Δημοσχάκης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τασούλας και Κ. Τζαβάρας.

Τα υπόλοιπα κόμματα θα εκπροσωπηθούν στην Προανακριτική Επιτροπή από έναν βουλευτή το καθένα και συγκεκριμένα από τους: Ανδρ. Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ), Γ. Λαγό (Χρυσή Αυγή), Θ. Παφίλη (ΚΚΕ), Θ. Παπαχριστόπουλο (ΑΝΕΛ). Γ. Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων) και Σπ. Δανέλλη (Ποτάμι).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα