Αμετανόητος ο Άδωνις για τους ανήλικους καταληψίες

Αμετανόητος ο Άδωνις για τους ανήλικους καταληψίες
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις", την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στη Βουλή συζητήθηκε το θέμα που ανέδειξε το News 24/7 για την καταδίκη τριών ανήλικων καταληψιών στο Ρέθυμνο. Αποδοκιμάστηκε η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας και η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ

Την καταδικαστική απόφαση κατά ανήλικων καταληψιών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου αποδοκίμασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στηλιτεύοντας τις αυταρχικές συμπεριφορές κατά μαθητών.

“Ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν αποτελεί μέρος της εκπαιδευτική διαδικασίας” διεμήνυσε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα και ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές αλλά τις καταδικάζει απερίφραστα. Μάλιστα χαρακτήρισε «πολύ περίεργο» φαινόμενο την παραπομπή των μαθητών από το Διευθυντή του Σχολείου αλλά και την καταδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο Ανηλίκων υπενθυμίζοντας ότι δεν υπήρξαν υλικές ζημιές από την κατάληψη.

«Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά που δεν βοηθά ούτε την εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε την απόδοση της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προηγούμενων κυβερνήσεων που ποινικοποιούσε τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας κατήγγειλε ότι τη φετινή χρονιά υπήρξαν απανωτά κρούσματα τέτοιου είδους διώξεων. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σταματήσει κάθε απειλή δίωξης σε βάρος μαθητών και γονιών.

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν πρέπει τα παιδιά να μένουν ατιμώρητα

Αντίθετα, την παραπομπή των ανήλικων μαθητών από τον Διευθυντή και την καταδίκη τους από το Δικαστήριο Ανηλίκων υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα” είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε “εντελώς παράλογο” το να κατηγορούμε έναν διευθυντή ή έναν δικαστή επειδή εφήρμοσε το νόμο.

“Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική” ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα