“Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για το PSI”

“Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για το PSI”
Στιγμιότυπο από την Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Aθηνών, Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Διαβάστε τι είπε ο Λ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στους New York Times

“Αν χρειαστεί, θα περάσει νόμος που θα εξαναγκάζει τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχτούν απώλειες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στην 90λεπτη συνέντευξή του στους New York Times.

Ο Λ. Παπαδήμος τόνισε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια νομοθετική ρύθμιση για το PSI, εφόσον δεν καταλήξουν οι συνομιλίες που ξαναρχίζουν την Τετάρτη με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση για το PSI, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι “είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί ενόψει των προσδοκιών σχετικά με το βαθμό της συμμετοχής που θα επιτευχθεί”.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ενέργησαν αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αρχές του 2010 και κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς να υιοθετήσουν τα μέτρα που ζητούν οι ξένοι δανειστές.

Τόνισε δε ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα έπρεπε να έχουν θεσπίσει μέτρα για την ανάπτυξη νωρίτερα για την οικονομία μιας χώρας που αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6% το 2012 και της οποίας η ανεργία ανέρχεται στο 18% και αυξάνεται.

“Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε δεδομένων των προσδοκιών για τον βαθμό της συμμετοχής. Δεν μπορεί να αποκλειστεί, εξαρτάται από το ποσοστό της συμμετοχής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε  ότι τα συμφέροντα του κατεστημένου ευθύνονται για την μη προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι ο Λ. Παπαδήμος θα έχει σήμερα σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα