Αν προτίθεται να καταργήσει το “Μακεδονία ξακουστή” ρωτά τον Αλ. Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Αν προτίθεται να καταργήσει το “Μακεδονία ξακουστή” ρωτά τον Αλ. Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης!
Ο Αδωνις Γεωργιάδης με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλείται τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Ρ. Σεκερίνσκα και τις μπλέκει με την Συμφωνία των Πρεσπών και … την αποβολή μαθητών στον Γέρακα.

Αν προτίθενται να προβεί σε απαγόρευση του … «Μακεδονία ξακουστή» ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα ως υπουργό Εξωτερικών ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στον Αλ. Τσίπρα και στον υπουργό Εθν. Άμυνας Πάνο Καμμένο μπλέκοντας τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα με την αποβολή των μαθητών στον Γέρακα.

Ο Άδ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις δηλώσεις της Ρ. Σεκερίνσκα ότι τραγούδια όπως το «Μακεδονία ξακουστή» «δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών», ενώ παρατηρεί ότι οι δηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα στο «θλιβερό απόηχο της αποβολής μαθητών στον Γέρακα επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου».

Κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για «εκκωφαντική σιωπή» ερμηνεύοντας μάλιστα ότι αυτή η «σιωπή» αποτελεί «συγκατάθεση, παρά εναντίωση στις πρωτοφανείς απαιτήσεις της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ».

Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις της Ρ. Σεκερίνσκα «φαίνεται πως απορρέουν από την ερμηνεία της ίδιας της συμφωνίας των Πρεσπών» και ζητά να μάθει από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθν. Άμυνας αν επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις αυτές κι αν εκτιμούν ότι συνάδουν με το πνεύμα και την ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα