Αναδίπλωση Σκοπίων μετά από παρέμβαση της Αθήνας για τις δηλώσεις Ζάεφ περί μίας Μακεδονίας

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. EUROKINISSI

Την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς προκάλεσε η συνέντευξη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στο πρακτορείο ΜΙΑ. Μετά από ελληνική διπλωματική παρέμβαση το κείμενο της συνέντευξης άλλαξε

Σε αναδίπλωση προχώρησε η ΠΓΔΜ μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πως υπάρχει μόνο μία Μακεδονία, δηλώσεις που ήδη είχαν προκαλέσει σχόλια από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διπλωματική παρέμβαση από ελληνικής πλευράς σε ανώτατο επίπεδο και στη συνέχεια άλλαξε το κείμενο της συνέντευξης Ζάεφ στο πρακτορείο ΜΙΑ.

ADVERTISING

Το αρχικό επίμαχο απόσπασμα ανέφερε: "Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία.Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να προχωρήσουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε".

Το διορθωμένο κείμενο πλέον αναφέρει:

"Ολοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα είναι στη Βουλγαρία και το βόρειο μέρος είναι στη χώρα μας.Και κανείς δε θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Ο προσδιορισμός "βόρεια" κανει μία διάκριση και επαναβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, που ονομάζονται Μακεδονία. "

Για το θέμα έκανε δήλωση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας: "Ο κ. Ζάεφ μίλησε σήμερα για τη «μία και μοναδική Μακεδονία». Δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, ανοίγει νέους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας

ΝΔ για Ζάεφ: Αυτές είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών

Νέα αλλαγή στάσης της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών

SHARE:

24Media Network