"Άμεσος κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης"

ΑΘΗΝΑ-ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εξέφρασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου Φώτης Κουβέλης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε  ότι "η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης".

Εξαπολύοντας την πλέον σφοδρή επίθεση κατά του δικομματισμού και κυρίως κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. μέχρι σήμερα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων είναι τεράστιες για την κρίση, "μία από τις χειρότερες της ιστορίας της" που περνά η Ελλάδα.

Εξειδικεύοντας τη θέση του αυτή, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική και είπε ότι ένα χρόνο μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και των καταιγισμό μέτρων για την εφαρμογή του Μνημονίου, η χώρα αντιμετωπίζει έκρηξη ύφεσης, πληθωρισμού, συρρίκνωσης και τεχνολογικής οπισθοδρόμησης, ενώ η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, η ακρίβεια γιγαντώνεται, τα συστήματα διαπλοκής, γραφειοκρατίας και διαφθοράς παραμένουν κυρίαρχα, δομές και θεσμοί καταρρέουν, εργασιακά δικαιώματα σαρώνονται, επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση

Πεποίθηση του κ. Κουβέλη και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜ.ΑΡ. που έχει συντάξει και σχετικό κείμενο με τις θέσεις του κόμματος, είναι ότι "χωρίς την υπέρβαση αυτού του πολιτικού συστήματος, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον".

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι εκλογές, όσο και αν τις αφορίζει η κυβέρνηση, όσο και αν δεν τις θέλει η κοινωνία, θα προβάλλουν ως αναγκαία λύση διεξόδου, γιατί η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια πολλαπλασιάζονται και οι εκλογές θα είναι πλέον η μόνη διέξοδος.

Σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο κ. Κουβέλης είπε ότι σταθερή θέση του κόμματός του είναι ότι απαιτούνται 180 ψήφοι, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, υπογράμμισε ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι ο εξωραϊσμός της κυβέρνησης, αλλά η αλλαγή πολιτικής, υποστηρίζοντας, έτσι, ότι ενδεχόμενος ανασχηματισμός και με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα.

Αλλά και στο θέμα της συνεργασίας της αριστεράς, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του ότι οι δυνάμεις της αριστεράς δεν αθροίζονται, λόγω των διαφορών που έχουν σε σοβαρά ζητήματα. Εμείς δεν προσερχόμαστε σε ευκαιριακές αντιμνημονιακές συσπειρώσεις, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Για το κίνημα των "Αγανακτισμένων" ο κ. Κουβέλης είπε ότι εκφράζει την άρνηση στο πολιτικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαμαρτύρονται και ζητούν αλλαγή πολιτικής.

Ο κ. Κουβέλης παρουσίασε και τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για την αντιμετώπιση της κρίσης, προτείνοντας μέτρα για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και αύξησης των εσόδων, τη δημιουργία σύγχρονου, μικρότερου και αποδοτικότερου κράτους και την ενίσχυση των πολιτικών θεσμών με ενίσχυση της διαφάνειας, τον εκδημοκρατισμό και την πλήρη διαφάνεια στα πολιτικά κόμματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE:

24Media Network