Αναγνωστοπούλου: “Ο κ. Μπλίνκεν ήρθε, είδε και απήλθε, ήταν μία ιδιωτική επίσκεψη”

Διαβάζεται σε 2'
Αναγνωστοπούλου: “Ο κ. Μπλίνκεν ήρθε, είδε και απήλθε, ήταν μία ιδιωτική επίσκεψη”
INTIME

Η αιχμηρή ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου για την ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αιχμές σχολίασε η Σία Αναγνωστοπούλου την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Σε ανάρτησή της η βουλεύτρια σχολιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ειδήσεις που έχουν γίνει γνωστές για τη συνάντηση των δύο ανδρών, δεν φαίνεται να έχει γίνει συζήτηση αναφορικά με τα επίκαιρα ζητήματα, όπως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, παρά μόνο “για την ισχυρή σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

“Ήρθε ο κ. Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ελλάδα. Ήρθε ουσιαστικά μια “ιδιωτική επίσκεψη ” , στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη στον “κόλπο της Σούδας που επιβεβαιώνει την εταιρική μας σχέση ” όπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ειδήσεις δεν έχουν βγει μέχρι τώρα που να μας διαφωτίζουν για κάτι, πχ για τα της Μέσης Ανατολής σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.

Αυτού του τύπου όμως η “ιδιωτική εξωτερική πολιτική “, που συνηθίζεται από την οικογένεια Μητσοτάκη, δεν μου μοιάζει ιδιαίτερα εποικοδομητική για τη χώρα. Αυτό το άνετο, το προσωπικό, το ζεστό κλίμα κλπ, που αποπνέει μια επίσημη συνάντηση σε ιδιωτικό παρ’ολα αυτά χώρο , έχει επικοινωνιακό βάρος για τον οικοδεσπότη (κ. Μητσοτάκη), δεν ξέρω όμως τι σημαίνει για τη χώρα.

Ήρθε, είδε και απήλθε λοιπόν ο κ. Μπλίνκεν. Απλά επιβεβαίωσε ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην καλύτερη φάση των σχέσεων τους. Ουδέν νεώτερον, τουλάχιστον ως είδηση δημοσιοποιημένη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα