Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η αλλαγή στη Golden Visa δείχνει την αποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος INTIME

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο για τη Golden Visa.

«Το υπ’ αριθμόν ένα θέμα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών. Τα τελευταία πέντε χρόνια με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το πραγματικό εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί» ανέδειξε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του εμφάνισης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Και την ίδια ώρα συνεχίζεται το πάρτι κερδοσκοπίας στην αγορά. Πολυεθνικές και μεγάλες εταιρείες κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού. Τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Το ΠΑΣΟΚ σταθερά και επίμονα προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση από τη μια να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, πρόστιμα προκειμένου να σταματήσει αυτό το πάρτι» πρόσθεσε.

«Ας δούμε τι σημαίνει σοβαρή αντιπολίτευση: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει επί τέσσερα χρόνια συνεχώς προτάσεις και ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και αναδείξαμε στον δημόσιο διάλογο, είναι η στεγαστική κρίση. Το ποιος είναι στο κέντρο και ποιος στην Αριστερά το αποδεικνύουν οι πράξεις και η συνέπεια του καθενός και πρωτίστως το κρίνουν οι πολίτες. Εμείς καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη στεγαστική πρόταση. Πιέσαμε για την κατάργηση της golden visa και επιτέλους η κυβέρνηση έλαβε μέτρα αυξάνοντας το όριο της golden visa στις 800.000 ευρώ, δεδομένο που θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των τιμών. Αυτή είναι η επιτυχία  μιας αντιπολίτευσης που ξέρει να προτείνει, να πιέζει την κυβέρνηση και να την οδηγεί να λάβει μέτρα. Δεν είναι η αντιπολίτευση ούτε του Πολάκη ούτε το lifestyle. Όταν μιλάμε για στεγαστική κρίση δεν μπορεί να παρουσιάζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πολυτελές ακίνητό του δίχως μάλιστα να εμφανίζει και την περιουσιακή του κατάσταση» επισήμανε ο Α. Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί καθαρά για την παράνομη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός, άρα πρέπει πρώτα να σκέφτεται το εθνικό συμφέρον και κατόπιν το όφελος του κόμματός του.H προστασία της ελληνικής μειονότητας και του κράτους δικαίου είναι εθνικό καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων, και εμείς το έχουμε αποδείξει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα