Ανδρουλάκης: Έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική αριστερά

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Aris Oikonomou / SOOC

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί “με το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά, όπως ο Χάρης Δούκας, αρκεί να αντιμετωπίσουμε τις πελατειακές πρακτικές, συντηρητικές αντιλήψεις και την κυβέρνηση της ΝΔ”.

“Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική Αριστερά αλλά με στόχο να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές και συντηρητικές αντιλήψεις και τη κυβέρνηση της ΝΔ” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, τόνισε πως “μπορούμε να νικήσουμε τη ΝΔ με συμμαχίες προγραμματικές”, διαμηνύοντας ότι “στόχος να μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνω συμβιβασμούς για την καρέκλα”.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Δούκα, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων, υποστήριξε πως «είναι η πρώτη ήττα του κ. Μητσοτάκη που έχει να κάνει με την αλαζονεία και το πελατειακό κράτος. Οι πολίτες είπαν ότι δεν θέλουν την αυτοδιοίκηση, μακρύ χέρι του Μαξίμου.

Υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, και υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει στελέχη με τεχνοκρατική επάρκεια, όπως ο Χάρης Δούκας. “Είχαμε συμπόρευση δυνάμεων από την πρώτη Κυριακή” είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τάχθηκε υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών.

Για τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον Χάρη Δούκα, σχολίασε: “Με γενναίο τρόπο έπραξε ο κ. Ζαχαριάδης, αλλά δεν έφτανε το ποσοστό του για να εκλεγεί ο Δούκας. Τη νίκη τού την έδωσε ο λαός της Αθήνας. Δεν πρέπει να περιχαρακώνουμε τη νίκη σε συμφωνίες κορυφής” ανέφερε.

Επίθεση σε Κασσελάκη

Παράλληλα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. “Δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα και να λένε ότι εμείς κακώς πανηγυρίζουμε” αναρωτήθηκε, δείχνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή ακούω διάφορα από τον ΣΥΡΙΖΑ: Τον να ψέγουν εμάς που πανηγυρίζουμε για τη νικηφόρα στρατηγική… Δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα και να λένε ότι εμείς κακώς πανηγυρίζουμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια περιδίνηση» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα