Ανδρουλάκης για Τέμπη: “Επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη σημαίνει και επιτελικές ευθύνες”

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής.

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και οι πολίτες απαιτούν «αλήθεια και δικαιοσύνη. Δεν τους φτάνουν μόνον τα συλλυπητήρια» τόνισε σήμερα, Τετάρτη (28/2), παρεμβαίνοντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση τόσο στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για συγκάλυψη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο κλείσιμο ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα μιλώντας για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου» και εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων της «εθνικής τραγωδίας», όπως την αποκάλεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για «εξεταστική επιτροπή που ήταν και είναι ο ορισμός της ντροπής» τονίζοντας πως, «σημαντικοί μάρτυρες δεν κλήθηκαν ποτέ». Θύμισε την στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «αποχωρήσαμε γιατί δεν σκοπεύουμε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το δεύτερο έγκλημα της συγκάλυψης» επισημαίνοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «στο βωμό της συγκάλυψης θυσιάζετε τους θεσμούς, τραυματίζετε την δημοκρατία».

Παράλληλα τόνισε την σημασία του να εξεταστεί το θέμα της εφαρμογής της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση του δικτύου αναφέροντας πως πρόκειται για «σύμβασή που ακόμη και οι εμπειργονώμονες που εσείς διορίσατε παραδέχθηκαν ότι αν είχε εκτελεστεί δεν θα θρηνούσαμε θύματα»

Ειδική αναφορά έκανε στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας πως «εμφανίστηκε στην εξεταστική επιτροπή σαν να ήταν κατήγορος». Επίσης κατήγγειλε «αργοπορημένη κλήτευση του κ. Αγοραστού» επαναφέροντας το ερώτημα του «ποιού εντολές εκτελούσε όταν μπάζωνε τον χώρο του εγκλήματος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «περιφρονείτε το ανοιχτό τραύμα στην ψυχή και την καρδιά του ελληνικού λαού». Μάλιστα άσκησε προσωπική κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το μήνυμά του. Όπως είπε «επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη σημαίνει και επιτελικές ευθύνες. Γι’ αυτό είστε ο πρώτος υπόλογος για την συμπεριφορά του υπουργού σας κ.Καραμανλή» τονίζοντας πως «προσπαθείτε να συγκαλύψετε με μεθοδικότητα τις ευθύνες» των κυβερνητικών στελεχών.

Νέα βίντεο από τη σύγκρουση των τρένων:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα