Άνοιγμα Μπαλτάκου στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Για την Αριστερά: Θα παραδώσουν πάλι τα όπλα

Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος
Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος EUROKINISSI

Για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μίλησε ο Τ. Μπαλτάκος στην εφημερίδα Βήμα. Από την επανένωση των ψηφοφόρων της ΝΔ μέχρι την νίκη της Αριστεράς

Για την επανένωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει πως "ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει.

Και συνεχίζει:

"Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;". Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ ο κ. Μπαλτάκος υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να επιστρέψει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου για την ενίσχυση της Κεντροδεξιάς.

Τάχθηκε κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Γιατί να προσφύγει η ΝΔ σε πρόωρες εκλογές ; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;".

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει "πως πρόκειται για ιστορική στιγμή αναμφισβήτητα. Πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη βουλή αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα "παραδώσουν τα όπλα" τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα".

Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης αναφέρει πως δεν τον εξέπληξε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

"Γιατί να με εκπλήξει. Ο απομονωτισμός και η δαιμονοποίηση δεν απέδωσαν Όσοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές ματαίωσαν τον σκοπό που ήθελαν να υπηρετήσουν και εξυπηρέτησαν ουσιαστικά την ΧΑ", τόνισε ο κ. Μπαλτάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Βουλή το βίντεο Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο

Μπαλτάκος: "Αν ενωθούμε ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια. Σκέφτομαι να φτιάξω κόμμα"

SHARE:

24Media Network