Το άνοιγμα Σκουρλέτη στον Αρναουτάκη

Το άνοιγμα Σκουρλέτη στον Αρναουτάκη

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Κρήτη, στο Ηράκλειο, και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον περιφερειάρχη Κρήτης.

Η περιφέρεια Κρήτης είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές. Και αυτό καθώς τα τρία μεγαλύτερα κόμματα φλερτάρουν με το νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο προερχόμενος απο το ΠΑΣΟΚ κ.Αρναουτάκης είχε εκλεγεί πρώτη φορά περιφερειάρχης Κρήτης το 2010 και είχε επανεκλεγεί το 2014 υποστηριζόμενος από τη Δράση και κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ. Στο πρόσωπο του έχουν αναφερθεί θετικά τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανόλης Χριστοδουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως το Κίνημα θα στηρίξει τον κ.Αρναουτάκη στην περιφέρεια Κρήτης.

Το Σεπτέμβριο ο κ.Αρναουτάκης είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικων Αλέξη Χαρίτση με αποτέλεσμα να φουντώσουν τα σενάρια για στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι δύο είχαν αρνηθεί ότι συζήτησαν τέτοια ζητήματα. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε πάντως στην Κρήτη χθες για σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών του νησιού και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον περιφερειάρχη:

“Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και νομίζω ότι όσοι περιφερειάρχες επέλεξαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ήταν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Τα χρήματα που διαχειρίζεται η περιφέρεια, τα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, είναι πρώτα απ’ όλα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι ούτε των υπουργών, ούτε του περιφερειάρχη, ούτε του κάθε δημάρχου.

Έχει, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε όλοι να συνεργαζόμαστε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Και νομίζω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία. Εμείς, και στην περιφέρεια της Κρήτης, με βάση την αντίληψη που σας είπα, την αντίληψη που υπηρετεί την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργαζόμαστε ώστε να υπάρξουν πλατιές συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη πραγματικότητα για την περιφέρεια της Κρήτης. Σε αυτό τον δρόμο κινούμαστε, δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτό θα κουβεντιάσουμε και σήμερα”.

Ο κ.Αρναουτάκης όμως δέχεται πιέσεις από τη ΝΔ να δεχθεί τη δική της στήριξη και όχι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πέραν από τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ που ούτως ή άλλως θα έχει. Εάν τελικά ο νυν περιφερειάρχης επιλέξει το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έχει βολιδοσκοπήσει το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ- ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Κρήτη ήταν παραδοσιακά “πράσινο” νησί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα