Οι ομιλίες στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Οι ομιλίες στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ικανοποιημένα τα ηγετικά στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, τι ειπώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας ενοποίησης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς

Με την προσδοκία να αποτελέσει αφετηρία της πολιτικής και οργανωτικής ενοποίησης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς άνοιξε τις εργασίες του το απόγευμα της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο ΣΕΦ, το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή.

Στην ολομέλεια του συνεδρίου θα συζητηθούν το «Πρόγραμμα Ελλάδα», δηλαδή η πρόταση της ΔΗΣΥ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η πολιτική εισήγηση και η εισήγηση για την οργανωτική λειτουργία της Συμπαράταξης και, παράλληλα, θα λειτουργήσουν εργαστήρια πολιτικής πάνω σε επιμέρους θεματικές ενότητες.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

 

Κατά την έναρξη των εργασιών σήμερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης  και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ζήτησε δε από τα μέλη και τα στελέχη να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να “κλειδώσουν” αυτά στις βουλευτικές εκλογές και αν γίνεται να αυξηθούν.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

 

Την ανάγκη να αναζητηθούν νέες συνεργασίες στην Ευρώπη σε προοδευτική κατεύθυνση επισήμανε το Σάββατο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και τόνισε πως “χρειάζονται απλές, καθαρές και κατανοητές λύσεις”, να ξέρει η Ελλάδα ότι μπορεί να ελπίζει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

“Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε στην ομιλία του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος απάντησε στο χθεσινό χαιρετισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, λέγοντας: “Τόλμησε να μιλήσει για τον Κόρμπιν, αλλά αποσιώπησε ότι ο Κόρμπιν έχει ανειρήνευτη διαμάχη με τον Φάρατζ. Ο Φάρατζ είναι σύμμαχος του κυβερνητικού τους εταίρου και πουλέν του Πάνου Καμμένου”.

“Άνοιγμα” στην κοινωνία με συγκεκριμένο πολιτικό λόγο

«’Ανοιγμα» στην κοινωνία, αλλά και συγκεκριμένο πολιτικό λόγο, «για να πάει η κοινωνία μπροστά», ήταν το κεντρικό μήνυμα που απηύθυνε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε από την ΔΗΣΥ να γίνει «και Δημοκρατική και Συμπαράταξη. Δημοκρατική σε σχέση με τις διαδικασίες, με τον σεβασμό στους θεσμούς αλλά και με την αντίληψη περί δημοκρατίας, δηλαδή είμαστε οπαδοί του πολιτικού φιλελευθερισμού και πιστεύουμε στην ανοιχτή δημοκρατία» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Υπογράμμισε ακόμη: «Βρισκόμαστε στον ένατο χρόνο της κρίσης ανεπίσημα και επίσημα στον έβδομο, μια κρίση που δεν έχουμε ξεπεράσει και όπως όλες οι σχετικές μετρήσεις δείχνουν, οι πολίτες δεν βλέπουν ούτε καν σε βάθος χρόνου μιαν άσπρη μέρα. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ενταθεί».

Συμπλήρωσε διατυπώνοντας το ερώτημα:«Πώς λοιπόν θα μπορέσουμε να αντέξουμε κι άλλο το δυσβάστακτο φορτίο της κρίσης, με ένα πολιτικό σύστημα που παράγει διαρκώς διχασμό, μίσος, πόλωση και με τις ανισότητες να αυξάνουν;

Όταν η φτώχεια ιδεών και θέσεων, συνεχίζει να καλύπτεται από τον ανταγωνισμό για το ποιος τα έκανε χειρότερα, όταν ο ένας ποντάρει στη φθορά του άλλου;

Αυτά είναι το ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολούν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

 

Κωνσταντινόπουλος: Όποιος θέλει την παράταξη συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή το χαιρετισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ επέκρινε έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η ΔΗ.ΣΥ δεν μπορεί να είναι με όσους δίχασαν την κοινωνία και κυβερνούν με τον Καμμένο. «Στις επόμενες εκλογές ή εμείς ή αυτοί», είπε χαρακτηριστικά. «Όποιος θέλει την παράταξη συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης», επεσήμανε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι η ΔΗΣΥ πρέπει να πει καθαρά στους πολίτες ότι αν δεν υπάρξει παραγωγή πλούτου, και οι συντάξεις θα μειωθούν, και η ανεργία θα αυξηθεί. «Πρέπει να τους πούμε ότι το δημόσιο τελείωσε και δεν μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας», συνέχισε και επισήμανε πως «η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 70 δισ. ευρώ».

Για τα επόμενα βήματα στάθηκε στην ανάγκη να επιλεγούν προσεχτικά και χαρακτήρισε θετικό την επίσπευση των διαδικασιών που ανακοίνωσε χθες η Φώφη Γεννηματά. Για τη μορφή του νέου φορέα ζήτησε να ψηφίσουν όσοι συμμετάσχουν στην εκλογή του νέου προέδρου και ότι το νέο συνέδριο θα είναι χωρίς ποσοστώσεις.

 

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ το “πλήγωσαν” η αλαζονεία στελεχών του, το πελατειακό καθεστώς και οι σχέσεις στελεχών με συμφέροντα

Τη διαφωνία του με την επιλογή να προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα των άλλων βημάτων, που είναι η ενοποίηση του ιστορικού αφηγήματος, η συγκρότηση ενός θεσμικού κόμματος και η διαμόρφωση ενός προγράμματος λύσεων, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε ενδεικτικά να «μην το κάρο πριν από το άλογο» και τόνισε πως υπάρχουν σήμερα δύο κυρίαρχες επιλογές: «Ή αυτή η προσπάθεια θα εξελιχθεί σε σωσίβιο διάσωσης του παλιού πολιτικού συστήματος ή σε μια περιπέτεια ιδεών για να γίνουν κυρίαρχες οι δυνάμεις της προόδου στην ελληνική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ο ευρωβουλευτής κάλεσε τους νέους να μετρήσουν τις αντοχές τους και τους παλαιότερους να σκεφθούν ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το έκανε μεγάλο, η πραγματική αμφισβήτηση του κατεστημένου και όχι οι μικροσυμβιβασμοί.

Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάρρευση του 2012 είπε ότι «πήραμε ακατανόητες αποφάσεις», όπως «αποενοχοποιήσαμε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενοχοποιώντας την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και αποφασίσαμε να συγκυβερνήσουμε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δίνοντας χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ το “πλήγωσαν” η «απαράδεκτη αλαζονεία στελεχών του, το ισχυρό πελατειακό καθεστώς και οι γκρίζες σχέσεις στελεχών με οικονομικά συμφέροντα».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μπερδεύει τον εθνορομαντισμό του ΠΑΣΟΚ με τον εθνικολαϊκισμό, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρατήρησε ότι προσπαθεί να “καπηλευθεί” την προίκα του Κώστα Σημίτη.

Για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ευρωβουλευτής είπε ότι οι σοσιαλδημοκράτες απέτυχαν να κάνουν αυτό που έκαναν σε επίπεδο κρατών κι έτσι έχουμε σήμερα μια Ευρώπη «μειωμένης δημοκρατίας», μια Ευρώπη των αγορών, στην οποία κάνει κουμάντο η Γερμανία.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

 

Σκανδαλίδης: Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό

Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό και σήμερα που δεν φαίνονται στον ορίζοντα χαρισματικοί ηγέτες μπορεί να το συνάψει ένα συλλογικό σχήμα και ο μόνος δρόμος είναι η αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρότεινε ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, χωρίς αρχηγισμούς και τακτικές του παρελθόντος που διασπούν το χώρο, και μια σύνθεση του παλιού με το νέο.

Διατύπωσε την απαίτηση από τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο να διαθέσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ενότητα της παράταξης και να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες για την αναγέννησης της, πέρα από το ζήτημα της δικαίωσης των διαδρομών τους.

Επίσης, άφησε αιχμές σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που “παριστάνουν”, όπως είπε το “νέο”, λέγοντας πως αν θεωρούν “παλιό” τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι το “νέο” αυτοί που έγιναν “καρεκλοκένταυροι της εξουσίας”, μέσα από το “παλιό”.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το πολιτικό και ηθικό μέγεθος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και γι αυτό, όπως εξήγησε, ο κ. Μητσοτάκης τους καλεί να πανε μαζί του και ο κ. Τσίπρας να συγκροτήσουν την προοδευτική συμμαχία.

Ο κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε το πρόγραμμα “Ελλάδα”, για το οποίο είναι υπεύθυνος και το χαρακτήρισε ως τη σύγχρονη εναλλακτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε μια νέα εποχή που πρέπει η Ελλάδα να πετύχει μια νέα ανάπτυξη.

Χριστοδουλάκης: Την απεμπλοκή της χώρας από τα Μνημόνια δεν θα την πετύχουν ούτε όσοι νόμιζαν ότι θα τα σκίσουν, ούτε όσοι τα θεωρούν ως τις πλάκες του Μωϋσή

Από το βήμα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ανέφερε ότι «την απεμπλοκή της χώρας από τα Μνημόνια δεν θα την πετύχουν ούτε όσοι νόμιζαν ότι θα τα σκίσουν, ούτε όσοι τα θεωρούν ως τις πλάκες του Μωϋσή και τούς φταίει διαρκώς η κοινωνία». Πρόσθεσε ότι η αναγκαία νέα πορεία θέλει και νέα πολιτική να την εκφράσει και να την εφαρμόσει. «Δεν φτάνουν οι έξυπνες ατάκες και τα μηνυματάκια στο Facebook. Χρειάζονται συγκεκριμένες θέσεις, στόχοι σε δεδομένο χρόνο και – προπάντων – κατάδειξη και ανάδειξη των κοινωνικών στρωμάτων που θέλουμε να ωφεληθούν», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη τελευταία κυβέρνηση Σημίτη, περιέγραψε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της οικονομίας, ασκώντας κριτική στους πιστωτές για την επιβολή συνεχούς λιτότητας, ενώ άφησε αιχμές τόσο πρός τον Γ. Παπανδρέου όσο και τον Ε. Βενιζέλο λεγοντας: «Η ανάταξη της χώρας δεν θα γίνει, αν την ανάγκη μιας νέας πολιτικής την υποκαταστήσει η επιδίωξη αναδρομικής δικαίωσης του παρελθόντος, όπου μόνο εμείς τα κάναμε όλα σωστά και οι άλλοι πάντα λάθος. Συμφωνούμε τώρα όλοι – και πολύ σωστά – ότι το ενάμιση Μνημόνιο που συμφώνησε μέχρι τώρα η σημερινή κυβέρνηση είναι επαχθές και θα πλήξει βαριά την οικονομία τα επόμενα χρόνια. Όμως και τα δύο προηγούμενα Μνημόνια δεν ήταν αγίασμα από τα Ιεροσόλυμα. Και αυτά ήταν επαχθή και προκάλεσαν σοβαρά και χρόνια προβλήματα στη χώρα».

Σπ. Λυκούδης: Η κοινή πορεία επιβάλλει συμφωνημένα βήματα

Χρησιμοποιώντας την προσφώνηση «συντρόφισσες και σύντροφοι» ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, χαιρετίζοντας στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται, ώστε να συγκροτηθεί η μεγάλη και ενιαία κεντροαριστερή παράταξη.

Ο επικεφαλής των μεταρρυθμιστών τόνισε ότι η προοπτική αυτή είναι επιτακτική ανάγκη και απάντησε στην πρόταση που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά: «Το ιδρυτικό μας συνέδριο δεν μπορεί να είναι συνέχεια του σημερινού συνεδρίου. Η κοινή πορεία επιβάλλει το ιδρυτικό μας συνέδριο δεν μπορεί να είναι συνέχεια του σημερινού συνεδρίου. Η κοινή πορεία επιβάλλει συμφωνημένα βήματα», είπε.

Ο κ. Λυκούδης άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει εκποιήσει όλο το αξιακό απόθεμα της Αριστεράς και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει θέση στο νέο εγχείρημα. «Και η ΝΔ», συνέχισε, «δε μπορεί να απαλλαγεί από τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά».

«Η Ελλάδα πρέπει να συμμετάσχει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, όποια κατεύθυνση και αν πάρει» τόνισε και χαρακτήρισε «διαχρονικό πολιτικό έγκλημα του αριστερού λαϊκισμού την ενοχοποίηση της ΕΕ».

Η πρώτη ημέρα

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, μίλησαν η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών Γιάννης Τούντας και ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπειών.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Παπανδρέου: Οραματίζομαι μία παράταξη που θα φέρει πρόοδο

Το όραμα του για «μια παράταξη που θα σαλπίσει ξανά την πρόοδο στη χώρα» παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Οραματίζομαι μία παράταξη που θα σαλπίσει ξανά την πρόοδο στη χώρα και θα επιβάλλει αδιαπραγμάτευτες προοδευτικές αλλαγές σε οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία. Οραματίζομαι να χτίσουμε μαζί την νέα παράταξη της σύγχρονης αριστεράς» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Αφού παρατήρησε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του να φέρει αυτό το έργο εις πέρας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συναίνεση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

 

Σημίτης: Αμφίβολη η έξοδος στις αγορές

Μιλώντας στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κάλεσε για άμεση ενότητα όλων των δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα υπηρετήσουν μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ασκώντας σφοδρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης αμφισβήτησε την αισιοδοξία του κυβερνητικού επιτελείου για την έξοδο στις αγορές: «Πρόκειται για μια ελπίδα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Τα γνωστά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν έντονα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 συνεπάγεται μεγάλες δυσκολίες για τους πολίτες κι ένα δυσμενές πλαίσιο για την προσπάθεια της ανάπτυξης.

Για το χρέος, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται να συζητηθεί ουσιαστικά μετά το τέλος του Μνημονίου τον Ιούλιο του 2018 και η σχετική διευθέτηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αποταμιευτών.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

 

Ανοικτός σε συνεργασία με τη ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και το διάλογο. Όμως αυτά έχουν μια ελάχιστη προϋπόθεση: Ο ένας να σέβεται τον άλλο». Με τη φράση του αυτή, απευθύνθηκε στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης – δήλωση που εκτιμήθηκε ότι ανοίγει την πόρτα για συνεργασία των δύο πολιτικών φορέων. «Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κίνημα που θα εκπροσωπεί τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της εναλλακτικής πολιτικής. Ένα προοδευτικό κίνημα απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς συντηρητικούς, απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές. Ένα κίνημα που δεν θα είναι άθροισμα επιτελείων. Ένα κίνημα που θα καθορίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει τη λογική και θα τολμήσει ριζοσπαστικές αλλαγές», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

 

Θεοχαρόπουλος: Θέλουμε ένα κόμμα της βάσης

«Η προοδευτική παράταξη πρέπει να γίνει ένα κόμμα της βάσης και όχι ένα κόμμα παραγόντων», τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για μια ισχυρή ενιαία παράταξη, να προχωρήσει με αποφασιστικότητα για ένα ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

χώρα και διόγκωσε τα ελλείμματα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Γ. Τούντας: Ήρθε η ώρα για τον νέο Ενιαίο Φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας

«Τώρα ήρθε η ώρα όλοι μαζί, στελέχη και πολίτες της Προοδευτικής Παράταξης, να συγκροτήσουμε τον νέο Ενιαίο Φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας σε λίγους μήνες στο Ιδρυτικό Συνέδριο, με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες , με νέο μητρώο μελών και με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έναν φορέα, που ο χρόνος εκλογής της ηγεσίας του από τη βάση, που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να γίνει μετά το Ιδρυτικό συνέδριο, αλλά και η φυσιογνωμία του- εάν θα είναι πολυκομματικός ή ενιαίο κόμμα με θεσμοθέτηση των τάσεων, όπως υποστηρίζουμε εμείς οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία- δεν θα το αποφασίσουμε στο Συνέδριο αυτό, αλλά στην πορεία για το Ιδρυτικό Συνέδριο, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις αποφάσεις αυτές μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, αλλά κυρίως για να μπορέσουμε να προσμετρήσουμε στις αποφάσεις μας τη βούληση της κοινωνικής βάσης της παράταξης μας. Γιατί αυτή είναι η δύναμη μας, γιατί αυτή η βούληση είναι που θα μας καταστήσει ξανά πρωταγωνιστές των εξελίξεων και εγγυητές ενός καλύτερου μέλλοντος», τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο επικεφαλής των Κινήσεων πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, Γιάννης Τούντας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα