Αντιδρά η ΝΔ στην τοποθέτηση Μαρίνου στον ΕΦΚΑ

Αντιδρά η ΝΔ στην τοποθέτηση Μαρίνου στον ΕΦΚΑ
H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη eurokinissi

Σε καταγγελίες για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΚΦΑ προχώρησε η Μαρία Σπυράκη κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη τοποθέτηση" που "εγείρει μείζον ηθικό ζήτημα"

Σε καταγγελίες για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΚΦΑ προχώρησε η Μαρία Σπυράκη κάνοντας λόγο για “απαράδεκτη τοποθέτηση” που “εγείρει μείζον ηθικό ζήτημα”.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Μαρίνος μέχρι τις 27 Μαρτίου ήταν συνέταιρος με τον κ. Καρκαλή στην εταιρεία  πληροφορικής “Safe Scape” και παράλληλα, από το 2015 ήταν τεχνικός σύμβουλος στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε στην ΗΔΙΚΑ.

Το μεμπτό σύμφωνα με την κα Σπυράκη είναι το γεγονός ότι “η ΗΔΙΚΑ, με τον κ. Μαρίνο ως σύμβουλο, έδωσε στις 26 Μαρτίου απευθείας ανάθεση ύψους 24.800 ευρώ στην εταιρεία Safe Scape, στην οποία είναι ακόμα παρών, ενώ τη μεταβιβάζει μια μέρα μετά, στις 27/3/2018, στον συνάδελφό του και εργαζόμενο στην εταιρεία κ. Καρκαλή. Στις 28 Μαρτίου, ο κ. Μαρίνος εμφανίζεται ενώπιον της επιτροπής ΔΕΚΟ, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ. Η κυβέρνηση έσπευσε να επιβραβεύσει τον κ. Μαρίνο για τις μεθόδους του και τον πρότεινε να διοικήσει τον ΕΦΚΑ. Η τοποθέτηση κρίνεται απαράδεκτη, καθώς εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα”, ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις καταγγελίες της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ η εταιρεία του κ. Μαρίνου πήρε υπό-έργο με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ, ύψους 45.000 ευρώ, όταν ο ίδιος ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ. Το Δεκέμβριο του 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα