Αντιδράσεις για το "κόψιμο" Έλληνα υποψηφίου για τον δήμο της Χειμάρρας

Το υπουργείο Εξωτερικών
Το υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Ιδιαίτερα ανήσυχο δηλώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από την κίνηση των αλβανικών αρχών. Να δώσουν εξηγήσεις, ζητάει ο τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η απόρριψη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας της υποψηφιότητας του Προέδρου της Τοπικής Ομόνοιας κ. Φρέντυ Μπελέρη, για τη δημαρχία της Χειμάρρας, προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία για τη στάση της Αλβανίας έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας» επισημαίνει με δήλωσή του ο τομεάρχης της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Υπογραμμίζει πως «Είμαστε δίπλα στους Χειμαρριώτες και οι αλβανικές αρχές οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις. Δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε αυθαιρεσία».

Ανησυχία ΥΠΕΞ

Την ιδιαίτερη ανησυχία του εξέφρασε την Παρασκευή με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Μπελέρη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

"Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής" τονίζει το ΥΠΕΞ "η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα" επισημαίνοντας: "Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία
SHARE:

24Media Network