Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για το Φίλιππο Πετσάλνικο

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για το Φίλιππο Πετσάλνικο
Στιγμιότυπο από την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Κατώτερη των προσδοκιών πολλών βουλευτών αποδείχτηκε η επιλογή του Φ. Πετσάλνικου. Αντίθετες φωνές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Μιλούν για αμφίβολο αποτέλεσμα στις οικονομικές υποθέσεις της χώρας

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε σε όλο το ΠΑΣΟΚ ότι το φαβορί για την ανάληψη της πρωθυπουργίας  στη μεταβατική κυβέρνηση είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Κορυφαίοι υπουργοί, ακόμη και της επιρροής του κ. Παπανδρέου, βουλευτές και στελέχη εκπλιπαρούν σχεδόν τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή, θεωρώντας ότι θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την ίδια τη χώρα στο εξωτερικό, ενώ εκτιμούν ότι θα δικαιωθεί ο Αντώνης Σαμαράς για τη στάση που κράτησε.

Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να σταθεί μια τέτοια κυβέρνηση, ούτε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο, που έχει μπροστά του.

Πολλοί μιλούν για ατυχή επιλογή και άλλοι επισημαίνουν ότι ζητούσαν προσωπικότητα κύρους και γνώστη των οικονομικών για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ κάποιοι αρχίζουν να κατηγορούν ευθέως τον κ. Παπανδρέου για τις ενέργειές.

Το θέμα που ανακύπτει για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι η επιλογή Πετσάλνικου θα χρεωθεί ολοκληρωτικά στον ίδιο, θα τον βαρύνει πολιτικά και στο τέλος θα στρέψει τα πυρά όλων εναντίον του για την επερχόμενη – πιθανότατα – αποτυχία του εγχειρήματος.

Παράγοντες του κόμματος και της αγοράς θεωρούν χαμηλής πτήσης και περιορισμένης αποτελεσματικότητας την επιλογή Πετσάλνικου και αναμένουν τις εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα