Αντιδρούν στη μεταφορά τους στο ΠροΠο οι Επιμελητές Ανηλίκων

Αντιδρούν στη μεταφορά τους στο ΠροΠο οι Επιμελητές Ανηλίκων
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Λ.Κατεχάκη Eurokinissi

Έχει ήδη οριστεί συνάντηση μεταξύ των Επιμελητών Ανηλίκων και της νέας ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για να παραθέσουν τις απόψεις τους.

Την αντίδρασή τους στην μεταφορά της υπηρεσίας τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζουν οι Επιμελητές Ανηλίκων. Όπως υποστηρίζουν, η θέση τους είναι δίπλα στο δικαστή και στον εισαγγελέα ανηλίκων, καθώς ρόλος τους είναι να συνδράμουν στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων Ελλάδας σε ανακοίνωσή του, ζητά έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει οριστεί συνάντηση με το νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα την ερχόμενη Παρασκευή για να συζητήσουν αναλυτικά τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Εδώ και πενήντα περίπου χρόνια οι Επιμελητές Ανηλίκων, στο πλαίσιο της δημόσιου λειτουργήματός τους, αποτελούν φύσει και θέσει αναπόσπαστο παράγοντα της απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους και της προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο καθώς και, πλέον, της προστασίας του ανήλικου θύματος. Ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων Ελλάδας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα