Απαγόρευση κυκλοφορίας: Στο τραπέζι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Στο τραπέζι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις
Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα Eurokinissi

Η συμπεριφορά λίγων, είναι πλέον πολύ πιθανό να φέρει αυστηροποίηση των κανόνων για τις μετακινήσεις των πολιτών. Αποκαρδιωτική η εικόνα έξω από τις τράπεζες.

Αυστηροποίηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους και τις μετακινήσεις φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης, που ωστόσο μπορεί να έχουν μοιραία αποτελέσματα στη μάχη με τον κορονοϊό.

Πέρα από την παραβίαση των μέτρων, από συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, είχαμε και τα εξής φαινόμενα μέσα σε δύο 24ωρα. Τον συνωστισμό στη Νέα Παραλία θεσσαλονίκης, που οδήγησε σε απαγόρευση 14 ημερών, αλλά και τις ουρές έξω από τις τράπεζες τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου δεκάδες πολίτες ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μέτρα προστασίας, περίμεναν επί ώρες.

Το ότι πλέον έχει πέσει στο τραπέζι το ζήτημα του χρονικού περιορισμού, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

“Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα” τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι “η υπερβολική χρήση των ωραρίων από τους λίγους θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις”.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και σημείωσε ότι εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών το αν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα