Απάντηση Οικονόμου σε Σοϊλού: Η Ελλάδα έχει ανοιχτό μέτωπο με την τρομοκρατία

Απάντηση Οικονόμου σε Σοϊλού: Η Ελλάδα έχει ανοιχτό μέτωπο με την τρομοκρατία
Γιάννης Οικονόμου INTIME

Στους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, πως η ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στη χώρα μας, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η κυβέρνησή μας είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη. Αποτροπιαστικά όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Η χώρα μας είναι γνωστό ότι έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, υποστήριξε ειδικότερα ότι η γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι πυροδότησε τη βόμβα που προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, “θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα“, εάν δεν είχε συλληφθεί.

Στον κ. Σοϊλού απάντησε νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. Είμαστε ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη και αυτή είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση στα σύνορά μας”, δήλωσε συγκεκριμένα στο ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι τα συλληπητήρια εξέφρασε μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι και μία Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα