Από το 'καμιά θυσία για το ευρώ' στη γενική γραμματεία βιομηχανίας ο Γιάννης Τόλιος

Από το 'καμιά θυσία για το ευρώ' στη γενική γραμματεία βιομηχανίας ο Γιάννης Τόλιος

Ο καθηγητής οικονομικών επιστημών Γιάννης Τόλιος επελέγη με απόφαση της κυβέρνησης γενικός γραμματέας Βιομηχανίας

O Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ορίστηκε γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Τόλιος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια Λονδίνου και Μόσχας. Έχει μακρά θητεία στην Αριστερά, καθώς και στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, με άρθρα και μελέτες, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, βιομηχανικής και αγροτικής πολιτικής, δημοσίου χρέους, κ.α.

Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής αφορούσε τη: «Συγκέντρωση κεφαλαίου, βιομηχανικοί όμιλοι και βιομηχανική πολιτική».Έχει εργαστεί ως ερευνητής στην ΑΤΕ, στην Ελληνική Βουλή ως μετακλητός υπάλληλος και στο Τ.Π. & Δ. Είναι συντονιστής του ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ» και συμμετέχει στο «Euro-MemoGroup» των ευρωπαίων οικονομολόγων για μια εναλλακτική οικονομική πολιτική στην Ευρώπη.

Ο κ. Τόλιος απασχόλησε τα μέσα προεκλογικά μετά από δηλώσεις του πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε σε πάγωμα αποπληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσίων αν αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τα πυρά των άλλων κομμάτων, αφού κατηγορήθηκε πως ουσιαστικά προανήγγειλε τις μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο από δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό που πυροδότησε τις αντιδράσεις:

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: