Αποχώρησε από τους "58" ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης EUROKINISSI

Με επιστολή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης δηλώνει πως αποχωρεί από τους "58"

Αποχωρεί από τους "58" ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος είχε συνυπογράψει το αρχικό κείμενο πρόσκλησης της πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Με επιστολή του ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πρωτοβουλία των «58», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η πρωτοβουλία των “58” αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι "αν οι προτάσεις μας ήταν διαφορετικές από την υπάρχουσα πόλωση θα μπορούσαμε να δράσουμε καταλυτικά στην ανασυγκρότηση της παράταξης. Αυτό όμως δεν έγινε – ή τουλάχιστον εγώ δεν το αντιλήφθηκα. Η δραστηριότητα κυρίως περιστρεφόταν γύρω από περίπλοκες διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που ελάχιστους ενδιέφεραν και τώρα μάλλον ούτε αυτούς".

Ο κ. Χριστοδουλάκης αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να ενταχθεί στη ΔΗΜΑΡ.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του επισημαίνει ότι ουδέποτε του "ζητήθηκε η συνεισφορά του σε κάποιο θέμα η εκδήλωσή".

Αναλυτικά η επιστολή

"Αγαπητοί φίλοι/ες,

Από τον περασμένο Δεκέμβριο σταμάτησα να συμμετέχω στις διαδικασίες των '58'. Το έκανα γιατί θεώρησα ότι μόνο αν προβάλαμε συγκεκριμένες απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα θα είχε πολιτικό νόημα η προσπάθεια. Και μόνο αν οι προτάσεις μας ήταν διαφορετικές από την υπάρχουσα πόλωση θα μπορούσαμε να δράσουμε καταλυτικά στην ανασυγκρότηση της παράταξης. Αυτό όμως δεν έγινε -ή τουλάχιστον εγώ δεν το αντιλήφθηκα. Η δραστηριότητα κυρίως περιστρεφόταν γύρω από περίπλοκες διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που ελάχιστους ενδιέφεραν και τώρα μάλλον ούτε αυτούς. Έτσι σιωπηρά προτίμησα να απέχω και να περιμένω την περίφημη συνδιάσκεψη μήπως αλλάξουν εκεί τα πράγματα.

Μετά όμως από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από το εγχείρημα. Δεν με αφορά πλέον έτσι όπως γίνεται. Παρ' όλα αυτά, δεν νομίζω ότι η αποχώρηση μου θα έχει καμιά επίπτωση, αφού ποτέ δεν μου ζητήθηκε συνεισφορά σε κάποιο θέμα ή εκδήλωση. Νομίζω όμως ότι ακόμη δικαιούμαι να θέσω ένα απλό ερώτημα:

Αφού οι βασικοί παράγοντες της κίνησης είχαν εξ αρχής τόσο ριζικές διαφορές μεταξύ τους -όπως αποδεικνύουν οι βαριές εκφράσεις- γιατί δεν τις εξέθεσαν ανοιχτά σε όλους, αλλά επέλεξαν να καλυφθούν πίσω από οργανωτικούς ρόλους; Δεν υπάρχει κάποια ευθύνη έστω και τώρα;

Σας χαιρετώ και εύχομαι καλή πορεία και αντοχή σε όσους συνεχίσουν. Νίκος Χριστοδουλάκης"

SHARE:

24Media Network