Γιατί έφυγε ο Καρατζαφέρης από το Προεδρικό

Γιατί έφυγε ο Καρατζαφέρης από το Προεδρικό
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρη και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Μάκης Βορίδης φθάνουν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Εκνευρισμένος αποχώρησε από τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο Γ. Καρατζαφέρης. Κατήγγειλε Σαμαρά-Παπανδρέου για τακτικισμούς (Vids)

Αποχώρησε αιφνιδίως από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης όπου συνέρχεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οργισμένος ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο: “Λυπάμαι εξαιρετικα που σε τέτοιες κρισιμες στιγμές παίζονται παιχνίδια τακτικής μεταξύ Γιώργου Παπανδρεου και Αντώνη Σαμαρά και συμπαρασύρουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Σε έντονο ύφος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ άφησε να εννοηθεί ότι ο λόγος της αποχώρησης είναι η επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου για νέο πρωθυπουργό, καθώς αποτελεί πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και το πρόσωπο – εμπνευστή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από δύο εβδομάδες.

Στον αντίποδα, η γραμμή του ΛΑ.Ο.Σ ήταν να ηγηθεί της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, πρόσωπο που να αντιπροσωπεύει όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ίδιος τοποθετήθηκε σε άλλη αίθουσα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε άλλη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται σε ολιγόλεπτη αναμονή.

“Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν σύσκεψη σε ένα άλλο γραφείο και περίμενα μόνος μου, προφανώς για να έρθουν να μου ανακοινώσουν τι σκεφθήκανε. Είναι απαράδεκτο”.

Στις τελευταίες του δηλώσεις, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε με οργή ότι “Αν δεν μπει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, δεν συναινώ σε τίποτα. Πρέπει να σοβαρευτούν”.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα