Αποχώρησε ο Σπύρος Λυκούδης από τη θέση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ

Αποχώρησε ο Σπύρος Λυκούδης από τη θέση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ
Συνεδρίαση της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, συνεδρίασε προκειμένου να καθοριστεί το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί το κόμμα, μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε, με εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Υπέρ του διαλόγου με τους 58 ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος σε μία φορτισμένη ομιλία προχώρησε σε αυτοκριτική και αποχώρηση από τη θέση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ

Η δεύτερη ημέρα στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ σηματοδοτήθηκε από την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος, συγκινημένος, έκανε την αυτοκριτική του για την αδυναμία του στην σωστή λειτουργία του κόμματος και την αποχώρησή του από τη θέση του γραμματέα και τόνισε ότι η φιλία του με τον Φώτη Κουβέλη παραμένει σταθερή.

Ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τους 58 γιατί, όπως είπε, “μόνο ένας είναι ο δρόμος της Κεντροαριστεράς. Ο άλλος είναι της μη Κεντροαριστεράς, οδηγεί αλλού. Αυτό είναι το δίλημμα. Αν θα μπούμε σε άλλη μια περιπέτεια εθνικής ευθύνης για να δημιουργήσουμε το ανάχωμα στο δικομματισμό και στη συντήρηση ή αν θα κοιτάξουμε να συντηρηθούμε εμείς στο όριο της εκλογικής επιβίωσης”, είπε και πρόσθεσε ότι Κεντροαριστερά και τρίτος πόλος είναι η συσπείρωση ενός κρίσιμου μεγέθους, που θα ανακόψει τη δύναμη του δικομματισμού που δεν θα του επιτρέψει να επιφέρει έναν διχασμό, που θα ακυρώσει ό,τι μέχρι σήμερα μάτωσε ο λαός μας για να πετύχει. Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι “δική μας είναι η ευθύνη. Να εμπνευστούμε από την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας”, ενώ άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει συνειδήσεις που προσδοκούν τη σύγκρουση και είναι αναγκασμένοι να εφευρίσκουν εχθρό και συνειδήσεις που προσδοκούν τη νομή της εξουσίας. Οι δεύτερες προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ κι έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ”. Επίσης ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί διάσπασης της ΔΗΜΑΡ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “απαντώ με σιωπή στη μικρόνοια μερικών που μετέτρεψαν την πολιτική διαμάχη σε μάχη προσώπων. Που προσπάθησαν να σας πείσουν ότι ο Λυκούδης είναι άνθρωπος που υπηρετεί άλλο σχέδιο ή εποφθαλμιά τη θέση του Κουβέλη ή δεν ξέρω τι άλλο. Γιατί δεν είχαν άλλο τρόπο να αντιταχθούν στη λογική από το να τη σπιλώσουν”.

Απάντηση έδωσε ο Θόδωρος Μαργαρίτης ο οποίος αμέσως μετά ανέφερε ότι “κάποιοι δεν συγχώρεσαν την αποχώρηση μας από την κυβέρνηση και θέλουν τη «ρευστοποίηση» της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη”. Επίσης ζήτησε να υπάρξει σαφής απόφαση του Συνεδρίου ότι η ΔΗΜΑΡ και όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της θα κατέβει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα