Αποκαλύψεις από τον Μίμη Ανδρουλάκη στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Ο Μίμης Ανδρουλάκης σε πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου του
Ο Μίμης Ανδρουλάκης σε πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου του EUROKINISSI

Ο συγγραφέας παρουσιάζει το "Αγάπη Μέδουσας" στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας στον "Ιανό".

Νέες, πιο συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών του νέου του βιβλίου αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Μίμης Ανδρουλάκης, κατά την παρουσίαση στον "Ιανό", στις 8.30το βράδυ της Δευτέρας. 

Στο βιβλίο του “ΑΓΑΠΗ ΜΕΔΟΥΣΑΣ” -Ιστορική προδοσία γραμμένη στο κύμα- ο Μίμης Ανδρουλάκης αποκαλύπτει πώς 25-30 αντιτορπιλικά, τορπιλάκατοι, αρματαγωγά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ανταρσία, καταλαμβάνοντας τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ θα βομβάρδιζαν και τις κεραίες της τηλεόρασης.

Η προδοσία -όπως αναφέρει ο συγγραφέα-έγινε δυο ημέρες πριν, στις 21 Μαΐου, την εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης. Πρωταγωνιστές του βιβλίου δυο ζευγάρια, του πιλότου και του πλωτάρχη, κυρίως δυο ξεχωριστές γυναίκες, η Μαρίνα, η “ανιψιά” του Σεφέρη και του Καρίμπαλη και η Έλλη, που θρηνεί πως “η αγάπη μου, είναι αγάπη της Μέδουσας”. Και δυο φοιτητές, επίσης, ο Παύλος και ο Δημήτρης, εμπλεκόμενοι στη δεύτερη, τη μυστική ζωή τους.

Ποιος πρόδωσε το Κίνημα; Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος συνήθιζε να ‘δίνει” άλλους, για να προστατεύει τους “ανθρώπους” του! Ο πραγματικός καταδότης φέρεται να ήταν βιομήχανος, με δραστηριότητα αργότερα στο εσωτερικό, σήμερα μάλιστα είναι εν ζωή! Καθοριστικό ρόλο παίζει ο ισραηλίτης γαμπρός του Ιωαννίδη, ο Ζακ Αλαζάρκης, κλινικάρχης, ενώ αποκαλύπτεται ότι εβραϊκής καταγωγής ήταν και ο ίδιος ο Ιωαννίδης, από το Ρωμανιώτη Ιωαννίνων- ο πατέρας του, μάλιστα, ήταν “βενιζελικός”, συμμετέχοντας στο Κίνημα του ‘35

Το βιβλίο, με το μυθιστορηματικό τρόπο που αναδεικνύει τα ιστορικά γεγονότα ο συγγραφέας τα τελευταία 10 χρόνια του, αναφέρεται και στην επέτειο του Πολυτεχνείου (οι δε φοιτητές Παύλος και Δημήτρης αποτελούν μια σύνθεση χαρακτήρων και με αυτοβιογραφικά στοιχεία του ιδίου του Μίμη Ανδρουλάκη), αλλά και στο Κυπριακό, όπου πρωταγωνιστούν ο Μάνος (πιλότος στο Φάντομ που πήγε να βομβαρδίσει στην Κύπρο, αλλά επέστρεψε άπραγο στην Ελλάδα) και ο Κώστας (ηγέτης σε τορπιλάκατο).

Τι ανάγκασε όμως τον Μίμη Ανδρουλάκη να επιταχύνει τη συγγραφή του βιβλίου του και να πατήσει τον παλαιό του όρκο για έκδοση στα 50χρονα του Πολυτεχνείου; Αντί για το 2023 να το πράξει το 2019; Μια επιστολή της Μαρίνας, που σύμφωνα με τον συγγραφέα, “ανοίγει το κουτί της Πανδώρας”.Περισσότερες αποκαλύψεις, όμως, κατά την παρουσίαση του βιβλίου...

SHARE: