Νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη για το ποιος πρόδωσε το Κίνημα του Ναυτικού στον Γ. Παπαδόπουλο

Νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη για το ποιος πρόδωσε το Κίνημα του Ναυτικού στον Γ. Παπαδόπουλο
Ο Μίμης Ανδρουλάκης Eurokinissi

Το βιβλίο -πάντα σε μυθιστορηματική μορφή- αναφέρεται στα “μυστικά” του 1973, με τον συγγραφέα να έχει συνομιλήσει και με κορυφαία στελέχη της δικτατορίας.

Συνεχίζει να εκπλήσσει με το συγγραφικό του έργο ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Το νέο βιβλίο του “τρομερού παιδιού” της αριστεράς θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, λίγο πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως, άλλωστε, κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, ενώ -όπως πληροφορούμαστε- είναι ήδη τυπωμένο εκτός του εξωφύλλου και του οπισθόφυλλου, καθώς υπάρχει διχογνωμία για τον τίτλο που θα φέρει.

Φέτος, ο Μίμης Ανδρουλάκης θα αποκαλύπτει στο βιβλίο, που και αυτή τη φορά θα έχει μυθιστορηματική μορφή, ποιος και γιατί “κάρφωσε” το Κίνημα του Ναυτικού στον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Με αποτέλεσμα από τα πολλά πολεμική πλοία που ήταν έτοιμα να βγουν στο πέλαγος (33 σύμφωνα με τις διαρροές, καθώς ο συγγραφέας αποφεύγει να πει το παραμικρό), μαζί με 115 αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, να “στασιάσει” τελικά μόνο το “Βέλος”. Το βιβλίο, επίσης, θα αναφέρεται σε πολλά “μικρά μυστικά” του 1973, σε άγνωστες πτυχές της δικτατορίας -έως και το πραξικόπημα του Ιωαννίδη λένε οι πληροφορίες.

Ο συγγραφέας, μάλιστα, φέρεται να έχει συνομιλήσει και διασταυρώσει τα στοιχεία και με κορυφαία στελέχη της δικτατορίας, για τους οποίους μόνο την εντύπωση ότι υπήρξαν “απλώς γραφικοί” δεν έχει αποκομίσει.

Προφανώς το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη θα πλέκει την ιστορία με τη μυθιστορηματική υφή, όπως πχ έπραξε με τον “Κόκκινο Κάβουρα”, που αναφέρεται στον εντοπισμό ενός πράκτορα -του Ηλία Σταμπουλίδη- υπεύθυνου του παράνομου μηχανισμού επί χούντας του ΚΚΕ στη Δυτική Συμμαχία και μετέπειτα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως αποκάλυψε ο Μ. Ανδρουλάκης οι μυστικές υπηρεσίες όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία γνωστοποίησαν στον Περισσό ότι ο Ηλίας Σταμπουλίδης δούλευε για λογαριασμό της ΕΥΠ, παρακολουθώντας “από μέσα” το ΚΚΕ. Ή όπως ο “Σαλός του Θεού”, με τις αποκαλύψεις για τον Μίκη Θεοδωράκη, το “Ταξίδι του Μέλιτος” για τον Ελευθέριο Βενιζέλο κοκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα