Αποκλεισμό Χρυσής Αυγής από τις εκλογές για αντισημητισμό προτείνει ο Καμμένος

Ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό ζήτημα - Αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή - εμπλοκή του ΝΑΤΟ επί αυτών, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό ζήτημα - Αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή - εμπλοκή του ΝΑΤΟ επί αυτών, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Αφορμή αντισημιτικά σχόλια του Χρ. Παππά που χαρακτήρισε το Ισραήλ "προαιώνιο εχθρό του Ελληνισμού". "Μου σηκώνεται η τρίχα όταν ναζιστές μιλάνε για Ισραηλινούς εχθρούς", σχολίασε η Λ. Κανέλλη

Τις αντισημιτικές αναφορές του χρυσαυγίτη Χρίστου Παππά στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Βουλή στηλίτευσαν ο Πάνος Καμμένος και η Λιάνα Κανέλλη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να προτείνει μάλιστα να σταλούν τα πρακτικά στον Άρειο Πάγο προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος από τις εκλογές.

Το ζήτημα προέκυψε όταν ο Χρίστος Παππάς υποστήριξε ότι το κράτος του Ισραήλ «είναι ένας προαιώνιος εχθρός της ορθοδοξίας και του ελληνισμού». Αμέσως αντέδρασε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη η οποία σχολίασε: «όταν ακούς τους νεοναζί τους ψηφισμένους που είναι εδώ μέσα να σου μιλάνε για προαιώνιους εχθρούς Ισραηλινούς σου σηκώνεται και λίγο η τρίχα». Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι αναφορές της Χρυσής Αυγής έχουν μια πολύ βαθιά ρατσιστική ρίζα και «πασπαλίζουν έναν πολιτικό λόγο για το θεαθήναι, κατασκευάζοντας και ψευδείς πατριωτισμούς».

Με τις αναφορές της κυρίας Κανέλλη συμφώνησε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της ομιλίας του κ. Παππά στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. «Πρέπει να λαμβάνονται αυτά υπόψιν όταν νομιμοποιείται ένα κόμμα, παίρνοντας τέτοιες θέσεις δημόσιες να συμμετέχει σε εκλογές» είπε ο κ. Καμμένος προτείνοντας ουσιαστικά να εξεταστεί ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές. «Είναι ίσως ένα θέμα το οποίο πρέπει να γίνει και  νομίζω ότι σ' αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα τα δημοκρατικά» συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρυσή Αυγή: Ύβρεις στη Βουλή από το Λαγό

Σκουρλέτης σε Χρυσαυγίτες: 'Πουλάτε προστασία σε νυχτομάγαζα'

SHARE:

24Media Network