Απολογίες Σπίρτζη για τις ουρές: Προτείνει ως λύση… να βγάζουν κάρτα

Απολογίες Σπίρτζη για τις ουρές: Προτείνει ως λύση… να βγάζουν κάρτα
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης Eurokinissi

Στην έλλειψη… "ψηφιακής παιδείας", αλλά και στον διαγωνισμό που "κληρονόμησε" η κυβέρνηση απέδωσε τις ουρές ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. "Επαρκή τα μηχανήματα, πιο ορθολογική κατανομή τους στους σταθμούς με μεγάλη κίνηση".

«Να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα» παρότρυνε τους πολίτες ο Χρ. Σπίρτζης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη για τις ουρές στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών σημείωσε ότι μετά την αναβάθμιση των μηχανημάτων παλιού τύπου τα μηχανήματα είναι πλέον «επαρκή», ενώ προανήγγειλε πιο ορθολογική κατανομή των μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς που έχουν μεγάλη κίνηση επιβατών. Παράλληλα, ο Χρ. Σπίρτζης απέδωσε πολλά κακώς κείμενα σε «ένα διαγωνισμό για το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είχε δομηθεί με τέτοιο τρόπο για να μην εφαρμοστεί ποτέ».

Ο Χρ. Σπίρτζης ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 960.000 προσωποποιημένες και 420.000 ανώνυμες κάρτες, ενώ απέδωσε τα προβλήματα με τις μεγάλες ουρές σε άτομα που … δεν έχουν «ψηφιακή παιδεία». Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι η προμήθεια προσωποποιημένης κάρτας μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική κατάθεση όλων των δικαιολογητικών κι αποστολή στο σπίτι, ενώ η φόρτωσή της μπορεί να γίνει κι από το διαδίκτυο πέρα από το μηχάνημα.

Ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι αναμένεται προμήθεια και νέων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και των νέων σταθμών του Μετρό, αλλά κι η τοποθέτησή τους και σε περιφερειακές στάσεις των λεωφορείων. Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι τα μηχανήματα νέου τύπου δέχονται και κάρτα τράπεζας, κάτι που δεν συμβαίνει και στα μηχανήματα παλιού τύπου. Παράλληλα, ο Χρ. Σπίρτζης σχολίασε ότι «δυστυχώς» η κυβέρνηση βρήκε έτοιμο τον διαγωνισμό για τα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, στον σχεδιασμό των οποίων ήταν και το να μην δέχονται μεγάλα χαρτονομίσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα