Αποστάσεις Γεννηματά και από Τσίπρα και από Μητσοτάκη

Αποστάσεις Γεννηματά και από Τσίπρα και από Μητσοτάκη
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στην Βουλή με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, (ΠΑ.ΣΟ.Κ β ΔΗΜ.ΑΡ.) Φώφης Γεννηματά σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκείνος προσκάλεσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι: "Το λακισμό το ζήσαμε και στα Ζάππεια. Η πόλωση είναι νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ". Ζήτησε ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να αναγκαστούν τα δύο μεγάλα κόμματα σε εθνική συνεννόηση

Στη γραμμή των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, καθώς και στη λογική της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, επέμεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματά στη δευτερολογία της στην προ ημερησίας.

Απέρριψε έτσι το άνοιγμα που είχε κάνει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει να διαλέξει στρατόπεδο. Απάντησε όμως στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την κάλεσε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ποια είναι η προοδευτική πολιτική και γιατί δεν συνδράμει με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να αναγκαστούν τα δύο μεγάλα κόμματα σε εθνική συνεννόηση. 

«Δεν θα βρείτε συμπαραστάτες στο ζήτημα του εκλογικού νόμου», είπε η κ.Γεννηματά στον κ.Τσίπρα: «Κι αφήστε τις κουτοπονηριές για λίγα λεπτά παραπάνω στη παραμονή στην εξουσία», συμπλήρωσε, ενώ υπενθύμισε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον εκλογικό νόμο είχε κατατεθεί εγκαίρως και δεν την έλαβε έλαβε υπόψη. Ειπε επίσης απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ότι η παράσταση “εγώ θα κυνηγήσω τη διαπλοκή” δεν έχει πια θεατές, ότι δεν μπορεί να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ γιατί συγκυβέρνησε με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ίδιος συγκυβερνά με “την ακροδεξιά απόφυση του κ.Καμμένου”, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν ενδιαφέρεται για τους αγρότες γιατί δε τους λογίζει στην εκλογική του πελατεία.

Σχετικά με την παρατήρηση του πρωθυπουργού για τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για δήθεν ηρωική διαπραγμάτευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει, αποδεχόμενη μόνιμα μέτρα, όπως ο «κόφτης» διαρκείας, αλλά τα μεταθέτει για το 2018. «Ή ΔΝΤ και βαριά μέτρα ή 4Ο μνημόνιο με όρους Σόιμπλε», είπε. Κατηγόρησε μάλιστα  τον πρωθυπουργό ότι εκείνος προσκάλεσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα με το δεξί του χέρι και τώρα τον διωχνει με το αριστερό, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου της φώναζαν σχόλια για το Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πόλωση που επιδιώκει ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πόλωση που υπηρετείτε κ.Μητσοτάκη είναι νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ.Τον λαϊκισμό σας τον ζήσαμε στα Ζάππεια και στους αγανακτισμένους. Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στον λαϊκισμό αλλά πρόοδος ή συντήρηση. Στην κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα το δίλλημα είναι εθνική συνεννόηση ή καταστροφή», υποστήριξε η κ.Γεννηματά, εκφράζοντας την άποψη ότι το θέμα δεν είναι απλώς να υπάρξει εναλλαγή ενός κόμματος με ένα άλλο στην εξουσία.

“Το ‘φύγε εσύ- έλα εσύ’ απλώς διατηρεί τα αδιέξοδα για το μέλλον”, συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας: “Η μόνη λύση για τη χώρα είναι η εθνική γραμμή και η εθνική συνεννόηση και επειδή όπως φαίνεται με τη δύναμη των δύο σημερινών μεγάλων κομμάτων αυτό δεν είναι εφικτό, διεκδικούμε ουσιαστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων και να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα