“Αψιμαχίες” Χατζηδάκη – Κασσελάκη με “δόση” Τσίπρα

Διαβάζεται σε 4'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Κόντρα για την οικονομική πολιτική αλλά και τις επιλογές της αντιπολίτευσης ξέσπασε σε κεντρικό επίπεδο μετά τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κασσελάκης “έπαθε… Τσίπρα” και έταξε τα πάντα στους πάντες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Και στην συνέχεια προσθέτει: «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μένει πιστός στις παραδόσεις αυτού του κόμματος. Ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία! «Έπαθε… Τσίπρα» και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια. Και το κάνουν ισοπεδώνοντας τις κατακτήσεις των Ελλήνων πολιτών στο πεδίο της Οικονομίας αλλά και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση και που κατατάσσουν την Ελλάδα πολύ ψηλά σε ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και προσέλκυση επενδύσεων σε ολη την Ευρώπη. Ως ένας νέος «πολιτικός Χουντίνι» έταξε λεφτά από μειώσεις φόρων χωρίς καμιά κοστολόγηση! Και χωρίς επίγνωση φυσικά των συνεπειών για τον προϋπολογισμό και την Οικονομία.

Ενώ ξέχασε επίσης πως από την παρούσα Κυβέρνηση πάνω από 50 φόροι έχουν μειωθεί ή καταργηθεί. Έταξε επενδύσεις ενώ αυτές ανεβαίνουν συνεχώς και σταθερά από το 2019 και μετά. Και οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν σημειώσει ρεκόρ τελευταίας 20ετίας. Υποσχέθηκε επίσης αύξηση εισοδήματος ενώ σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων με αύξηση του μέσου μισθού πάνω από τον πληθωρισμό (19%) και του κατώτατου μισθού κατά 20%, ενώ επίκειται και νεα αύξηση του μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Παριστάνει ότι αγνοεί επίσης πως για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δόθηκαν σημαντικές αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους (1.476 ευρώ το όφελος για τον μέσο δημόσιο υπάλληλο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το 2023 και 2024) ενώ και οι τριετίες «ξεπάγωσαν» πολύ νωρίτερα στον ιδιωτικό τομέα. Αφήνουμε τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές του στην πολιτική τους περιδίνηση. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια πορεία που συνδυάζει την υπεύθυνη οικονομική πολιτική με την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Κασσελάκης

Για πλασματική αύξηση του ΑΕΠ έκανε λόγο από την «Τεχνόπολη» ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τίτλο «Ελληνικό όνειρο – Ζωή με αξιοπρέπεια».

«Είναι ντροπή για την Ελλάδα να εμφανίζει πλασματική αύξηση του ΑΕΠ της. Αγοράζουν κόκκινα δάνεια, αυξάνουν το ΑΕΠ. Δεν υπάρχει βιώσιμη ουσιαστική αύξηση του ΑΕΠ», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης. Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων ότι «παρουσιάζουμε τη δέσμη μέτρων που προτείνουμε να εφαρμοστούν για την αναχαίτιση της ακρίβειας». «Θα ασχοληθούμε με δύο βασικά εργαλεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αν παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία, θα δημιουργήσουν μη αναστρέψιμες βλάβες στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Ελλάδας. Αυτά τα δύο κρίσιμα μεγέθη είναι η ακρίβεια και η φορολογία. Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια. Πρόκειται για πολιτικές πληθωριστικής και κερδοσκοπικής απληστίας που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, καθ’ υπόδειξη των μεγάλων οικονομικών παραγόντων».

Στην συνέχεια, αναφορικά με την «εμμονή» του Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων του μαζί του, ο κ. Κασσελάκης την απέδωσε στις «κυλιόμενες μετρήσεις» που βλέπουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα νέα δυναμική, είπε, υπογραμμίζοντας πως είναι «ξεκάθαρα δεύτερος και ανεβαίνει» και πως αυτό οφείλεται, τόσο στην αντιπολίτευση που έχει κάνει το κόμμα στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, όσο και στη στάση που κράτησε για την ισότητα στον γάμο. «Προφανώς αυτά έχουν μεταδώσει ένα μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε επιχειρήσει ποτέ στη ζωή σας;», διερωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές και για τα «500 εκατ. δανεικά και αγύριστα» της ΝΔ.

«Οι τράπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιωθεί από μάννα εξ ουρανού, αλλά από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου», είπε επίσης ο Στ. Κασσελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «θράσος να ζητάνε και τα ρέστα». Επιπλέον, της καταλόγισε πρακτικές gaslighting, δηλαδή ψυχολογικής χειραγώγησης του θύματος από τον θύτη, «να τον πείσει ότι εκείνος φταίει». Όπως ανέφερε, την ίδια στρατηγική εφαρμόζει η ΝΔ, όταν κάνει λόγο για «ατομική ευθύνη».

«Είναι καιρός να δείξουμε ότι όχι: ούτε θύματα θα γίνουμε και ότι η κοινωνία έχει ανάγκη αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα