Αθανασίου: Ο Κοντονής έπρεπε να καταδικάσει πολιτικά την άδεια Κουφοντίνα

Πραγματοποίηθηκε σήμερα η αναβληθείσα, λόγω του θανάτου του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου,  πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών. Δευτέρα 23/10/2017. (EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Πραγματοποίηθηκε σήμερα η αναβληθείσα, λόγω του θανάτου του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου, πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών. Δευτέρα 23/10/2017. (EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος) EUROKINISSI

Δικαίωμα του Κουφοντίνα να ζητήσει άδεια, δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαισύνης

Ο θεσμός των αδειών είναι σωστός, αλλά στην περίπτωση του Κουφοντίνα, υπάρχουν στοιχεία που έπρεπε να τα λάβει υπόψη του το συμβούλιο πριν εγκρίνει την άδεια, δήλωσε στο Ραδιόφωνο24/7 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως είπε, ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινικά αδικήματα, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαπράξει νέο αδίκημα, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια.

Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, δεν μπορούσε να παρέμβει αλλά θα μπορούσε να καταδικάσει πολιτικά την απόφαση. Το έκανε άλλωστε με την υπόθεση της Ηριάννας συμπλήρωσε.

ADVERTISING

Ο κ. Αθανασίου διαχώρισε το θέμα των αδειών του Χριστόδουλου Ξηρού, λέγοντας πως υπήρχε το στοιχείο της μεταμέλειας.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο Κουφοντίνας μπορούσε να ζητήσει άδεια με βάση τον νόμο που δίνει το δικαίωμα σε έγκλειστο να ζητήσει άδεια μετά από οκτώ χρόνια.

SHARE:

24Media Network