Αθώος ο Γκίκας Χαρδούβελης για το πόθεν έσχες

Ο Γκίκας Χαρδούβελης
Ο Γκίκας Χαρδούβελης EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε αθωωθεί πρώτη φορά για την ίδια υπόθεση στις 12 Ιουνίου 2017, ωστόσο, η απόφαση αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο ως μη επαρκώς τεκμηριωμένη.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε, για δεύτερη φορά, ο πρώην υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης στην υπόθεση περί καθυστερημένης υποβολής πόθεν έσχες (περίοδος 2011-2012)και συγκεκριμένα για το διάστημα που διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου).

Την απόφαση έλαβε το πρωί της Δευτέρας το Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο κ. Χαρδούβελης είχε αθωωθεί και την πρώτη φορά για την ίδια υπόθεση, στις 12 Ιουνίου 2017, ωστόσο, η προηγούμενη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο ως μη επαρκώς τεκμηριωμένη.

Ο πρώην υπουργός υπέβαλλε το πόθεν έσχες για το 2012 και το 2013 στις αρχές Απριλίου του 2015, όταν έμαθε το δημοσίευμα από τον Τύπο και αφορούσε την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, όταν ήταν επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στη συνέχεια όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, το 2014, ειδοποιήθηκε ότι είχε υποχρέωση και υπέβαλλε κανονικά πόθεν έσχες. Μάλιστα, στη δήλωση του 2014, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τις προηγούμενες χρονιές, 2012 και 2013, ώστε η νέα υποβολή τον Απρίλιο του 2015 να μην προσθέτει τίποτε το ουσιαστικό.

Επιπροσθέτως, το 2012 δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες καθώς ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει. Πίστευε, όπως τονίζει, πως δεν έχει υποχρέωση υποβολής, όπως γίνονταν την περίοδο επί διακυβέρνησης Σημίτη, οπότε ήταν και πάλι στην ίδια ακριβώς θέση καθώς ως επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και τότε δεν υπέβαλε.

Όσον αφορά την διακυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει πως δεν άκουσε ποτέ και από κανέναν περί υποβολής πόθεν έσχες στο πεντάμηνο του 2012. Έτσι, θεωρούσε ότι εφόσον ως σύμβουλος δεν διαχειριζόταν κρατικό χρήμα, δεν είχε υποχρέωση υποβολής.

SHARE: