Αυγενάκης: Παραμένω βουλευτής και θα υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης

Διαβάζεται σε 2'
O Λευτέρης Αυγενάκης
O Λευτέρης Αυγενάκης

Η πρώτη αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ως “απόλυτα σεβαστή” χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης, στην πρώτη του αντίδραση μετά και τον αποκλεισμό του από τη Βουλή, που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07) ο Κώστας Τασούλας.

Με ανάρτησή του στο X (Twitter) ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως “ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου“, διαψεύδοντας τα σενάρια περί διαγραφής του από τη Νέα Δημοκρατία: “Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας“.

Αναλυτικά όσα έγραψε: 

Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.

Η ανάρτηση Αυγενάκη:

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά την παροχή εξηγήσεων η επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά την εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο πως ο κ. Αυγενάκης δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε συνεδριάσεις της Βουλής ως πειθαρχικό κοινοβουλευτικό μέτρο για ένα διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα